Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de finalisten van het Buuttekampioenschap

Geplaatst opdonderdag 18 november 2021 - 9:40

Het is een gemixte groep, de zeven buuttereedners die in de finale staan van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. Debuterende finalisten, twee oud-kampioenen en twee vrouwelijke deelnemers.

Na de laatste voorronde woensdag zijn uit een groep van 17 tonpraters 7 finalisten uitgeroepen door juryvoorzitter Rene Heuts. Zij treden 14 januari op in de Oranjerie in Roermond:

  • Roland Broers (Bemelen, finale debutant)
  • Luc Janssen (Ysselsteyn, debutant)
  • Fer Naus (Roermond, oud-kampioen)
  • Bjorn Smits (Nederweert-Eind, oud-kampioen)
  • Maikel Sonnemans (Herten)
  • Conny Bruijnaers (Horn)
  • Helga Cornelissen (Oostrum)

Lily de Grote
De day after staat Helga Cornelissen na te genieten in de klas. Ze is juf van groep 7 op de basisschool in Leunen en al haar leerlingen juichen mee. Het wordt Helga's tweede finale. De vorige was in 2019, toen werd ze derde met haar buut Tanja Truckie. Deze editie is Lily de Grote aan de beurt. "Terwijl het er eigenlijk om gaat dat ik heel klein ben. Zo'n 1,5 meter qua lengte, daar kun je in deze tijd wel wat mee", vertelt ze in L1-radioprogramma De Nieuwsshow.

Buutacademie
Cornelissen is trots. Op zichzelf, dat ze samen met een andere vrouw in de finale staat én dat de regio Venray weer gerepresenteerd wordt. "We noemen ons samen met een clubje buuttereedners uit die streek de 'Buutacademie', gekscherend. Het is ieder jaar wel gelukt om iemand in de finale te krijgen. We hebben twee jaar geleden zelfs de kampioen geleverd, Theo Nellen, daar zijn we heel trots op."

Theater
De voorrondes konden ondanks de strengere coronaregels gewoon doorgaan omdat de Limburgse Vereniging van Karnavals Artiesten (LVKA) in afwijking tot voorgaande jaren niet voor zaaltjes of gemeenschapshuizen maar voor professionele theaters koos als locatie. Cornelissen kijkt er tevreden op terug. "Geen pauze, geen bier, volledige aandacht voor de buut. Dat was heel mooi."

Loting
De volgorde van de finaleoptredens wordt 12 december bepaald met een loting. Dan start ook de kaartverkoop. Tickets zijn alleen te verkrijgen op de site van de Oranjerie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen