Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de finalisten van het Buuttekampioenschap

Geplaatst opdonderdag 18 november 2021 - 9:40

Het is een gemixte groep, de zeven buuttereedners die in de finale staan van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. Debuterende finalisten, twee oud-kampioenen en twee vrouwelijke deelnemers.

Na de laatste voorronde woensdag zijn uit een groep van 17 tonpraters 7 finalisten uitgeroepen door juryvoorzitter Rene Heuts. Zij treden 14 januari op in de Oranjerie in Roermond:

  • Roland Broers (Bemelen, finale debutant)
  • Luc Janssen (Ysselsteyn, debutant)
  • Fer Naus (Roermond, oud-kampioen)
  • Bjorn Smits (Nederweert-Eind, oud-kampioen)
  • Maikel Sonnemans (Herten)
  • Conny Bruijnaers (Horn)
  • Helga Cornelissen (Oostrum)

Lily de Grote
De day after staat Helga Cornelissen na te genieten in de klas. Ze is juf van groep 7 op de basisschool in Leunen en al haar leerlingen juichen mee. Het wordt Helga's tweede finale. De vorige was in 2019, toen werd ze derde met haar buut Tanja Truckie. Deze editie is Lily de Grote aan de beurt. "Terwijl het er eigenlijk om gaat dat ik heel klein ben. Zo'n 1,5 meter qua lengte, daar kun je in deze tijd wel wat mee", vertelt ze in L1-radioprogramma De Nieuwsshow.

Buutacademie
Cornelissen is trots. Op zichzelf, dat ze samen met een andere vrouw in de finale staat én dat de regio Venray weer gerepresenteerd wordt. "We noemen ons samen met een clubje buuttereedners uit die streek de 'Buutacademie', gekscherend. Het is ieder jaar wel gelukt om iemand in de finale te krijgen. We hebben twee jaar geleden zelfs de kampioen geleverd, Theo Nellen, daar zijn we heel trots op."

Theater
De voorrondes konden ondanks de strengere coronaregels gewoon doorgaan omdat de Limburgse Vereniging van Karnavals Artiesten (LVKA) in afwijking tot voorgaande jaren niet voor zaaltjes of gemeenschapshuizen maar voor professionele theaters koos als locatie. Cornelissen kijkt er tevreden op terug. "Geen pauze, geen bier, volledige aandacht voor de buut. Dat was heel mooi."

Loting
De volgorde van de finaleoptredens wordt 12 december bepaald met een loting. Dan start ook de kaartverkoop. Tickets zijn alleen te verkrijgen op de site van de Oranjerie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen