Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de beste Limburgse voetballers in FIFA 20

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:57

Voetbalgameliefhebbers moeten nog twee weken wachten op de release van FIFA 20, maar kunnen langzaam maar zeker gaan nadenken over een team met de beste Limburgse voetballers.

Het doorgaans betrouwbare Futhead heeft immers de (hoogstwaarschijnlijke) spelerratings op een rijtje gezet.

Hendrix lijstaanvoerder
De hamvraag is uiteraard wie de beste Limburgse speler in de game is. Het antwoord: Jorrit Hendrix. De PSV-middenvelder uit Panningen krijgt naar verwachting een rating van 76. Dat is een fractie lager dan in FIFA 19, toen Hendrix nog met een 77 werd beoordeeld. Het is desalniettemin voldoende om de Limburgse lijstaanvoerder te blijven.

Jorrit Hendrix PSV
Jorrit Hendrix.
Foto: Orange Pictures

Identieke top-vijf
Wat opvalt bij de door Futhead verzamelde gegevens, is dat de Limburgse top-vijf in FIFA 20 door dezelfde spelers wordt gevormd als in de game van een jaar geleden. De in Kerkrade geboren Joshua Brenet (beoordeeld met 75) volgt Hendrix op de voet, terwijl FC Utrecht-verdediger Willem Janssen uit Well met een rating van 74 de nummer drie is. Beide spelers zagen hun rating met één punt verhoogd worden ten opzichte van FIFA 19.

FC Twente-back Paul Verhaegh uit Kronenberg en de Neeritterse Vitesse-aanvaller Bryan Linssen moeten zich beide tevreden stellen met een rating van 73 en completeren daarmee de top-vijf. Linssens rating bleef ongewijzigd ten opzichte van de vorige game, terwijl de inmiddels 36-jarige Verhaegh een jaar geleden nog een rating van 75 had.

Flekken en Schuurs
Waarschijnlijk komt er de komende jaren verandering in de samenstelling van de top-vijf. Mark Flekken, de 26-jarige tweede doelman van Bundesliga-club SC Freiburg, klopt met een rating van 72 immers op de deur. Dat kan zeer zeker gezegd worden van Ajax-verdediger en Jong Oranje-international Perr Schuurs. De mandekker uit Nieuwstadt wordt een grote toekomst toegedicht, maar moet het op dit moment nog doen met een rating van 72.

Perr Schuurs
Perr Schuurs.
Foto: Orange Pictures

Duitsers domineren bij VVV
Natuurlijk kan er in de game gespeeld worden met de twee Limburgse eredivisieploegen: VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Waar Fortuna middenvelder Mark Diemers volgens Futhead met een rating van 72 de sterkhouder is, wordt die titel bij VVV-Venlo naar alle waarschijnlijkheid door vijf spelers gedeeld: Danny Post én zijn Duitse teamgenoten Richard Neudecker, Nils Röseler, Tobias Pachonik en Thorsten Kirschbaum staan met een beoordeling van 69 op de lijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen