Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de beste Limburgse voetballers in FIFA 20

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:57

Voetbalgameliefhebbers moeten nog twee weken wachten op de release van FIFA 20, maar kunnen langzaam maar zeker gaan nadenken over een team met de beste Limburgse voetballers.

Het doorgaans betrouwbare Futhead heeft immers de (hoogstwaarschijnlijke) spelerratings op een rijtje gezet.

Hendrix lijstaanvoerder
De hamvraag is uiteraard wie de beste Limburgse speler in de game is. Het antwoord: Jorrit Hendrix. De PSV-middenvelder uit Panningen krijgt naar verwachting een rating van 76. Dat is een fractie lager dan in FIFA 19, toen Hendrix nog met een 77 werd beoordeeld. Het is desalniettemin voldoende om de Limburgse lijstaanvoerder te blijven.

Jorrit Hendrix PSV
Jorrit Hendrix.
Foto: Orange Pictures

Identieke top-vijf
Wat opvalt bij de door Futhead verzamelde gegevens, is dat de Limburgse top-vijf in FIFA 20 door dezelfde spelers wordt gevormd als in de game van een jaar geleden. De in Kerkrade geboren Joshua Brenet (beoordeeld met 75) volgt Hendrix op de voet, terwijl FC Utrecht-verdediger Willem Janssen uit Well met een rating van 74 de nummer drie is. Beide spelers zagen hun rating met één punt verhoogd worden ten opzichte van FIFA 19.

FC Twente-back Paul Verhaegh uit Kronenberg en de Neeritterse Vitesse-aanvaller Bryan Linssen moeten zich beide tevreden stellen met een rating van 73 en completeren daarmee de top-vijf. Linssens rating bleef ongewijzigd ten opzichte van de vorige game, terwijl de inmiddels 36-jarige Verhaegh een jaar geleden nog een rating van 75 had.

Flekken en Schuurs
Waarschijnlijk komt er de komende jaren verandering in de samenstelling van de top-vijf. Mark Flekken, de 26-jarige tweede doelman van Bundesliga-club SC Freiburg, klopt met een rating van 72 immers op de deur. Dat kan zeer zeker gezegd worden van Ajax-verdediger en Jong Oranje-international Perr Schuurs. De mandekker uit Nieuwstadt wordt een grote toekomst toegedicht, maar moet het op dit moment nog doen met een rating van 72.

Perr Schuurs
Perr Schuurs.
Foto: Orange Pictures

Duitsers domineren bij VVV
Natuurlijk kan er in de game gespeeld worden met de twee Limburgse eredivisieploegen: VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Waar Fortuna middenvelder Mark Diemers volgens Futhead met een rating van 72 de sterkhouder is, wordt die titel bij VVV-Venlo naar alle waarschijnlijkheid door vijf spelers gedeeld: Danny Post én zijn Duitse teamgenoten Richard Neudecker, Nils Röseler, Tobias Pachonik en Thorsten Kirschbaum staan met een beoordeling van 69 op de lijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen