Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de beste Limburgse voetballers in FIFA 20

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 16:57

Voetbalgameliefhebbers moeten nog twee weken wachten op de release van FIFA 20, maar kunnen langzaam maar zeker gaan nadenken over een team met de beste Limburgse voetballers.

Het doorgaans betrouwbare Futhead heeft immers de (hoogstwaarschijnlijke) spelerratings op een rijtje gezet.

Hendrix lijstaanvoerder
De hamvraag is uiteraard wie de beste Limburgse speler in de game is. Het antwoord: Jorrit Hendrix. De PSV-middenvelder uit Panningen krijgt naar verwachting een rating van 76. Dat is een fractie lager dan in FIFA 19, toen Hendrix nog met een 77 werd beoordeeld. Het is desalniettemin voldoende om de Limburgse lijstaanvoerder te blijven.

Jorrit Hendrix.
Foto: Orange Pictures

Identieke top-vijf
Wat opvalt bij de door Futhead verzamelde gegevens, is dat de Limburgse top-vijf in FIFA 20 door dezelfde spelers wordt gevormd als in de game van een jaar geleden. De in Kerkrade geboren Joshua Brenet (beoordeeld met 75) volgt Hendrix op de voet, terwijl FC Utrecht-verdediger Willem Janssen uit Well met een rating van 74 de nummer drie is. Beide spelers zagen hun rating met één punt verhoogd worden ten opzichte van FIFA 19.

FC Twente-back Paul Verhaegh uit Kronenberg en de Neeritterse Vitesse-aanvaller Bryan Linssen moeten zich beide tevreden stellen met een rating van 73 en completeren daarmee de top-vijf. Linssens rating bleef ongewijzigd ten opzichte van de vorige game, terwijl de inmiddels 36-jarige Verhaegh een jaar geleden nog een rating van 75 had.

Flekken en Schuurs
Waarschijnlijk komt er de komende jaren verandering in de samenstelling van de top-vijf. Mark Flekken, de 26-jarige tweede doelman van Bundesliga-club SC Freiburg, klopt met een rating van 72 immers op de deur. Dat kan zeer zeker gezegd worden van Ajax-verdediger en Jong Oranje-international Perr Schuurs. De mandekker uit Nieuwstadt wordt een grote toekomst toegedicht, maar moet het op dit moment nog doen met een rating van 72.

Perr Schuurs.
Foto: Orange Pictures

Duitsers domineren bij VVV
Natuurlijk kan er in de game gespeeld worden met de twee Limburgse eredivisieploegen: VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Waar Fortuna middenvelder Mark Diemers volgens Futhead met een rating van 72 de sterkhouder is, wordt die titel bij VVV-Venlo naar alle waarschijnlijkheid door vijf spelers gedeeld: Danny Post én zijn Duitse teamgenoten Richard Neudecker, Nils Röseler, Tobias Pachonik en Thorsten Kirschbaum staan met een beoordeling van 69 op de lijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen