Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit wordt de nieuwe directeur van MVV Maastricht

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 13:03

Erik Noor is de man die voetbalclub MVV Maastricht na een zwaar jaar weer uit het dal moet trekken. Een naam die wellicht niet bij iedereen een belletje doet rinkelen.

De nieuwe algemeen directeur heeft echter zijn sporen verdiend in de sport- en bedrijfswereld.

Lees ook: Streppel kandidaat-trainer MVV: ook directeur op komst

Tafeltennis
Noor speelde in het verleden op hoog niveau tafeltennis. In 1983 werd hij nationaal jeugdkampioen, om vervolgens wedstrijden te spelen voor Nederlandse topploegen. Ook mocht hij opdraven in meerdere interlands.

Bedrijfsleven
Na die profcarrière stortte Noor zich in het bedrijfsleven. Hij was commercieel directeur bij firma's gespecialiseerd in sportattributen en tussen 1996 en 2001 fungeerde Noor als algemeen directeur bij Cruyff Sports, de sportgroothandel gelieerd aan Johan Cruijff.

Vervolgens breidde Noor zijn internationale netwerk uit door ook leiding te geven aan sportartikelbedrijven in het buitenland. Hij werkte onder meer in Roemenië en Tunesië. Sinds enkele jaren laat hij zich ook inhuren als interim manager. Het is nu echter de bedoeling dat hij permanent leiding gaat geven aan MVV.

Definitieve opvolger
De verwachting is dat Noor aanstaande dinsdag wordt gepresenteerd. MVV heeft dan een definitieve opvolger voor Paul Penders, die in januari het veld moest ruimen na een 'grondige evaluatie' van de club. Supporters hadden al langere tijd aangedrongen op zijn vertrek, MVV's technisch platform was echter not amused over het slachtofferen van de algemeen directeur. De afgelopen maanden zwaaide Frans Erens op interim-basis de scepter in de Geusselt.

Lees ook: Paul Penders per direct weg bij MVV

Zwaar seizoen
MVV kende zowel sportief als financieel een zwaar seizoen. Nog voordat de voetbalwereld getroffen werd door de coronapandemie liepen commerciële inkomsten en wedstrijdrecettes terug bij de Sterrendragers, die sportief de hele jaargang bivakkeerden in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Het is aan Noor om de club in financieel stabiel vaarwater te brengen.

Coach
Technisch manager Ron Elsen buigt zich intussen over de opvolging van Fuat Usta, met wie de club besloot niet verder te gaan. Jurgen Streppel, voormalig coach van onder meer Willem II en sc Heerenveen, is een voorname kandidaat voor die functie, zo bevestigen ingewijden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen