Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit weten we over brand Roermond: operaties opgeschort

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 9:39

Door de grote brand bij het industriƫle bakkersbedrijf Mission Foods in Roermond waren de operaties in het Laurentius Ziekenhuis opgeschort.

Het ziekenhuis lag niet direct onder de rook, maar omdat binnen het gebouw de brand wel te ruiken was, waren de operaties opgeschort.

On hold
"Er zijn geen operaties afgezegd, maar zo lang we de rook hier konden ruiken stonden ze wel on hold", liet woordvoerder Ingrid Janssen weten. Rond 12:00 uur werd er weer geopereerd.

Rockwool
Dichtbij de brand ligt glas- en steenwolbedrijf Rockwool, dat de poorten woensdag gesloten houdt. Zo'n 450 mensen moeten daardoor thuisblijven. Rockwool ligt net zoals Mission Foods op het industrieterrein Heide-Roerstreek. De brand werd opgeschaald naar GRIP 3. Dit wordt afgekondigd bij een situatie die gevolgen kan hebben voor de bevolking.

De waarschuwing om ramen en deuren gesloten te houden geldt momenteel (11.27 uur) alleen nog voor het bedrijventerrein.

Lees meer: Tortillabakkerij Roermond verwoest door grote brand

Dit weten we nu:
- De hele loods van Mission Foods op het bedrijventerrein Heide-Roerstreek is uitgebrand. De brandweer kreeg rond 6:40 uur de melding van de brand binnen. Zo'n honderd mensen zijn bezig om de brand te bestrijden.
- De uitbreiding van de brand binnen het bedrijf is voorkomen. Het duurt volgens de Veiligheidsregio nog tot 12:45 uur voordat de rook afneemt. De geur kan nog blijven hangen.
- De bewoners van verschillenden wijken in het oosten van Roermond werden gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten en elektrische ventilatie uit te schakelen. Er zijn NL-Alerts gestuurd naar mensen die zich in de buurt van de brand bevonden. Ook ging het luchtalarm af. Het NL-Alert is even na 10:00 uur ingetrokken.
- In de roetdeeltjes, die vrij zijn gekomen door de brand, zit volgens de Veiligheidsregio geen asbest.
- Een aantal straten is nog afgezet vanaf de plek van de brand. Eerder was een groter gebied afgezet in verband met explosiegevaar.
- Het personeel van het bakkersbedrijf heeft zichzelf in veiligheid gebracht. De medewerkers maken het naar omstandigheden goed, de schrik zit er goed in. Ze worden opgevangen in een restaurant bij het industrieterrein.
- Leerlingen van Gilde Opleidingen, Citaverde en basisschool 't Mozaiƫk hielden leerlingen binnen. Ze riepen leerlingen die nog moesten komen op om thuis te blijven. Ook het consultatiebureau in Roermond werd gesloten.

Er zijn in de omgeving roetdeeltjes gevonden, zo ook in de wijk Kitskensberg:

Roetdeeltjes brand Roermond (4 dec 2019)
Roetdeeltjes gevonden op 1,5 km van de brand.
Foto: Via L1 radio

Meer informatie via de website van de Veiligheidsregio.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen