Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit weten we al over de komende editie van Pinkpop

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 13:01

Nog één nachtje slapen en dan wordt de volledige line-up van Pinkpop bekendgemaakt.

Woensdagmiddag maakt festivalbaas Jan Smeets in de Amsterdamse poptempel Paradiso bekend welke artiesten in juni hun opwachting zullen maken in Landgraaf.

Verwachtingen
Mister Pinkpop beloofde eerder al een fabuleus affiche. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Lees ook: Jan Smeets belooft een 'fabuleus affiche' voor Pinkpop

Een aantal grote namen is al bekend. Een overzicht:

Openingsact
Traditiegetrouw opent een lokale band vrijdag 15 juni het festival. Als winnaar van bandwedstrijd Nu of Nooit mag de Sittardse band Walden het spits afbijten.

Pearl Jam
De band van Eddie Vedder stond al lang op lijstje van de festivalbaas. Maar dit jaar komt Pearl Jam eindelijk weer terug naar Landgraaf. De band brak in 1992 door in Nederland na een legendarisch optreden op Pinkpop. In 2000 was de band voor het laatst in Landgraaf te zien. Dit jaar sluiten ze de eerste dag van het festival af.

Lees ook: Pearl Jam komend jaar eindelijk weer op Pinkpop

Foo Fighters in de herkansing
De afsluiter van de zaterdag is een om over naar huis te schrijven. De rockers van Foo Fighters staan op het affiche en dat staat garant voor een stevige portie gitaargeweld. Daarmee komt er een herkansing voor de fans van de band, die in 2015 werden teleurgesteld. Ook toen zou de groep in Landgraaf verschijnen, maar frontman Dave Grohl brak zijn been twee dagen voor Pinkpop. Hij kondigde daarna aan alsnog op te treden, maar dat gebeurde niet meer. Tot dit jaar dan.

Lees ook: Smeets bevestigt: Foo Fighters volgend jaar op Pinkpop

Nothing but Thieves
Voordat Foo Fighters de zaterdag mag afsluiten, is het aan Nothing But Thieves om het publiek al op te warmen. De Britse band, die in 2015 doorbrak met het nummer ‘Trip Switch’, staat zaterdagmiddag op het podium.

Editors
Eigenlijk had Editors een verrassing moeten blijven, maar frontman Tom Smith versprak zich op de radio. "I think we do Pinkpop this year", zei hij in zijn enthousiasme. Editors staan op zondag op het podium vóór de afsluiter Bruno Mars. Het is niet voor het eerst dat Editors naar Landgraaf komt. De band stond al vier keer eerder op het podium: in 2006, 2008, 2010 en 2014

Bruno Mars
Hitmachine Bruno Mars is de afsluiter van de komende editie van Pinkpop. De artiest behoeft weinig introductie. Hij is bekend van onder meer de nummers Grenade, Uptown Funk en 24K Magic. Bruno Mars won meerdere Grammy Awards en verkocht wereldwijd meer dan 170 miljoen singles en ruim 26 miljoen albums.

De rest van de line-up wordt woensdagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur bekendgemaakt in Amsterdam. De perspresentatie is live te volgen via 1Limburg.

Prijs van kaarten
In tegenstelling tot vorig jaar worden de kaartjes dit jaar wél duurder. Door de duurdere artiesten moeten festivalgangers meer geld neertellen. "De ticketprijs zal ongetwijfeld hoger worden. Het programma wordt heel duur en dat betekent dat we echt de prijzen moeten gaan aanpassen", zei Smeets eerder.

Lees ook: 'Tickets Pinkpop duurder door prijzige headliners'

Pinkpop vindt plaats in het weekend van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni. De kaartverkoop gaat zaterdag van start.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen