Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit weekend rijden zo nu en dan treinen en bussen

Geplaatst opzaterdag 30 juni 2018 - 7:09

Een dagje uit met de trein of bus zal dit weekend nog lastig zijn, want veel treinen en bussen rijden niet vanwege de staking.

In Zuid-Limburg rijdt er geen enkele trein, laat Arriva weten.

Enkele ritten
Op de Maaslijn worden enkele ritten gereden. Ook rijdt er een aantal bussen. Arriva adviseert hun website in de gaten te houden voor de details.

Vervangend vervoer
Naast de staking zouden er door werkzaamheden sowieso geen treinen tussen Roermond en Sittard en Maastricht en Maastricht Randwyck rijden. Arriva laat weten dat het vervangend vervoer, de bussen, hoe dan ook zal rijden.

Lees ook: Staking streekvervoer gaat door buiten spits

Het is vakbond FNV die in het weekend staakt. Vakbond CNV heeft de werknemers niet opgeroepen om te staken. Dit laten ze aan de individuele leden over.

Staking gaat door
Van maandag tot en met woensdag ligt het streekvervoer ook voor een groot deel plat. Er rijden dan alleen treinen en bussen tussen 06:00 en 10:00 uur en tussen 15:00 en 19:00 uur. De reden voor de staking is een al langer lopend conflict met de werkgevers over de werkdruk en lonen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen