Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit vinden de Limburgse Kamerleden van de Troonrede

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 20:18

Limburgse Tweede Kamerleden van de regeringspartijen VVD, CDA en D66 zijn dik tevreden met de kabinetsplannen. Die zijn ook goed voor Limburg, zo zeggen zij.

CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen is erg te spreken over de regionale plannen om de leefbaarheid van het platteland te verbeteren en over het miljardenfonds om de Nederlandse economie te versterken. "Daar kan Limburg van meeprofiteren", aldus Amhaouch.

D66'er Rens Raemakers uit Neer wijst op de mogelijkheid voor investeringen uit dat fonds in de vier Limburgse campussen. Hij is ook heel blij met de 1 miljard euro extra voor jeugdzorg. Ook Limburgse gemeenten met forse tekorten op dat gebied kunnen daarvan profiteren, zo zegt hij.

VVD-Kamerlid Chantal Nijkerken uit Schinveld is 'heel enthousiast' over de plannen van het kabinet, met name op het gebied van lastenverlichting.

Kritiek
De Limburgse Kamerleden van de oppositiepartijen PvdA, Partij voor de Dieren en DENK zijn veel minder positief. DENK-kamerlid Selcuk Oztürk uit Roermond vindt dat er veel meer moet worden ingezet op het oplossen van de problemen in de jeugdzorg.

Het uit Maastricht afkomstige PvdA-Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen stelt dat het kabinet geld over heeft, maar de mensen tekort doet. Zo komt er geen extra geld voor de aanpak van het lerarentekort, dat ook in Limburg een groot probleem is. "En ook aan het grote tekort - zeker in Limburg - aan doktersassistenten en kraamverzorgenden wordt niks gedaan. Terwijl daar juist meer salaris en erkenning voor nodig is", aldus Ploumen.

Kamerlid Frank Wassenberg uit Munstergeleen van de Partij voor de Dieren vindt dat Nederland, en zeker ook Limburg, meer ecologische groei nodig heeft in plaats van economische groei. Daartoe zou er veel meer geïnvesteerd moeten worden in natuur. "Dat grote taboe zou eindelijk eens doorbroken moeten worden", is de boodschap van Wassenberg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen