Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit vinden de Limburgse Kamerleden van de Troonrede

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 20:18

Limburgse Tweede Kamerleden van de regeringspartijen VVD, CDA en D66 zijn dik tevreden met de kabinetsplannen. Die zijn ook goed voor Limburg, zo zeggen zij.

CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen is erg te spreken over de regionale plannen om de leefbaarheid van het platteland te verbeteren en over het miljardenfonds om de Nederlandse economie te versterken. "Daar kan Limburg van meeprofiteren", aldus Amhaouch.

D66'er Rens Raemakers uit Neer wijst op de mogelijkheid voor investeringen uit dat fonds in de vier Limburgse campussen. Hij is ook heel blij met de 1 miljard euro extra voor jeugdzorg. Ook Limburgse gemeenten met forse tekorten op dat gebied kunnen daarvan profiteren, zo zegt hij.

VVD-Kamerlid Chantal Nijkerken uit Schinveld is 'heel enthousiast' over de plannen van het kabinet, met name op het gebied van lastenverlichting.

Kritiek
De Limburgse Kamerleden van de oppositiepartijen PvdA, Partij voor de Dieren en DENK zijn veel minder positief. DENK-kamerlid Selcuk Oztürk uit Roermond vindt dat er veel meer moet worden ingezet op het oplossen van de problemen in de jeugdzorg.

Het uit Maastricht afkomstige PvdA-Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen stelt dat het kabinet geld over heeft, maar de mensen tekort doet. Zo komt er geen extra geld voor de aanpak van het lerarentekort, dat ook in Limburg een groot probleem is. "En ook aan het grote tekort - zeker in Limburg - aan doktersassistenten en kraamverzorgenden wordt niks gedaan. Terwijl daar juist meer salaris en erkenning voor nodig is", aldus Ploumen.

Kamerlid Frank Wassenberg uit Munstergeleen van de Partij voor de Dieren vindt dat Nederland, en zeker ook Limburg, meer ecologische groei nodig heeft in plaats van economische groei. Daartoe zou er veel meer geïnvesteerd moeten worden in natuur. "Dat grote taboe zou eindelijk eens doorbroken moeten worden", is de boodschap van Wassenberg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen