Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit vinden de Limburgse Kamerleden van de Troonrede

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 20:18

Limburgse Tweede Kamerleden van de regeringspartijen VVD, CDA en D66 zijn dik tevreden met de kabinetsplannen. Die zijn ook goed voor Limburg, zo zeggen zij.

CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen is erg te spreken over de regionale plannen om de leefbaarheid van het platteland te verbeteren en over het miljardenfonds om de Nederlandse economie te versterken. "Daar kan Limburg van meeprofiteren", aldus Amhaouch.

D66'er Rens Raemakers uit Neer wijst op de mogelijkheid voor investeringen uit dat fonds in de vier Limburgse campussen. Hij is ook heel blij met de 1 miljard euro extra voor jeugdzorg. Ook Limburgse gemeenten met forse tekorten op dat gebied kunnen daarvan profiteren, zo zegt hij.

VVD-Kamerlid Chantal Nijkerken uit Schinveld is 'heel enthousiast' over de plannen van het kabinet, met name op het gebied van lastenverlichting.

Kritiek
De Limburgse Kamerleden van de oppositiepartijen PvdA, Partij voor de Dieren en DENK zijn veel minder positief. DENK-kamerlid Selcuk Oztürk uit Roermond vindt dat er veel meer moet worden ingezet op het oplossen van de problemen in de jeugdzorg.

Het uit Maastricht afkomstige PvdA-Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen stelt dat het kabinet geld over heeft, maar de mensen tekort doet. Zo komt er geen extra geld voor de aanpak van het lerarentekort, dat ook in Limburg een groot probleem is. "En ook aan het grote tekort - zeker in Limburg - aan doktersassistenten en kraamverzorgenden wordt niks gedaan. Terwijl daar juist meer salaris en erkenning voor nodig is", aldus Ploumen.

Kamerlid Frank Wassenberg uit Munstergeleen van de Partij voor de Dieren vindt dat Nederland, en zeker ook Limburg, meer ecologische groei nodig heeft in plaats van economische groei. Daartoe zou er veel meer geïnvesteerd moeten worden in natuur. "Dat grote taboe zou eindelijk eens doorbroken moeten worden", is de boodschap van Wassenberg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen