Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dit seizoen is voor MVV als een marathon'

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 23:08

MVV wil het vorige seizoen snel vergeten en dit jaar de ambities opschroeven. Dat betekent dat de ploeg zich wil plaatsen voor de play-offs om mee te dingen voor de prijzen.

Dat zei Reginald Thal bij het L1-programma Limburg Centraal. Thal is als adviseur verbonden aan de club waar hij ook jaren voetbalde.

Marathon
"
MVV wil structureel meedoen in de strijd om promotie naar de eredivisie", aldus Thal. Dat gaat volgens hem met pieken en dalen. De club hoeft dan ook niet gelijk in de stress te schieten als de resultaten in het begin niet goed zijn, vindt hij. "Dit seizoen is een marathon. Je hoeft niet de eerste vijf wedstrijden te winnen, als je maar aan het eind van de rit staat waar je wil staan."

Aangekocht
De Sterrendragers hebben zich tot nu tot versterkt met vijf nieuwe spelers. Opvallend daarbij is dat de Maastrichtse club ook spelers heeft aangekocht. Vanwege de beperkte financiële middelen moest MVV jarenlang vooral spelers huren.

Later profijt
Thal is blij met die ontwikkeling. "MVV heeft van de basiself gewoon zeven man zelf in beheer. Het is vergelijkbaar met een koophuis en een huurhuis. Je kunt beter de stijging meemaken in een koophuis en daarvan later profijt hebben."

MVV trapt vrijdagavond om 20:00 uur af in de Adelaarshorst in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd is vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen