Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dit jaar minder aandacht voor Serious Request'

Geplaatst opvrijdag 25 december 2015 - 14:47

Dat de opbrengst van Serious Request fors lager uitvalt dan de voorgaande editie komt omdat er in de media minder aandacht is geweest voor het evenement.

Dat zegt hoogleraar filantropie Theo Schuyt tegen de NOS. Het eindbedrag van 7,5 miljoen euro is lager dan de twee voorgaande jaren, toen er rond de 12 miljoen euro werd ingezameld.

Bij de editie van 2012 werd op de sociale media 500.000 keer over de actie bericht, dit jaar was dat maar 100.000 keer, schrijft de NOS.

Concurrentie
"Het is ieder jaar hetzelfde. Toen Serious Request jaren geleden begon was het een uniek evenement. Maar tegenwoordig zijn er veel meer van dit soort acties: de Run for Roses, de ALS City Swim. Er is op de evenementenmarkt concurrentie opgedoken", aldus Schuyt. "Mensen die geven, willen graag het gevoel hebben dat ze iets unieks doen."

Het Glazen Huis stond dit jaar op het Pancratiusplein in Heerlen.

Lees ook: Serious Request Heerlen brengt ruim 7,5 miljoen op

Foto: ANP/Sander Koning

Nagenieten van Serious Request? Klik hier voor de vijf hoogtepunten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP, Giel Beelen
Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen
glazen huis
3FM sluit Paul, Domien en Giel op in Heerlen
Serious Request Glazen Huis (18 decemeber 2015)
Lex Uiting heeft zin in Serious Request
Serious Request 2015
'Oorlogsslachtoffer' Serious Request blijkt betaald model
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen