Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is het vorstelijke salaris van Lieke Martens

Geplaatst opdonderdag 20 juli 2017 - 13:53

Lieke Martens is er met haar overstap naar FC Barcelona financieel flink op vooruit gegaan.

De 24-jarige aanvalster uit Nieuw-Bergen strijkt in Spanje een salaris op van om en nabij de 200.000 euro per jaar, zo meldt NOS.

Droomtransfer
Vorige week werd bekendgemaakt dat Martens de overstap van het Zweedse FC Rosengård naar Catalonië maakte. Bij de viervoudig Spaans kampioen heeft ze haar krabbel gezet onder een driejarig contract.

Lees ook: Lieke Martens tekent driejarig contract bij FC Barcelona

Onkostenvergoeding
Martens is zo in één klap een van de weinige Nederlandse speelsters die kan leven van de sport. De meeste voetbalsters die in Nederland bij een van de acht eredivisieclubs spelen, krijgen geen salaris maar een onkostenvergoeding. Dit is zo'n 600 euro per maand.

Messi
Hoewel Martens in het vrouwenvoetbal een grootverdiener is, valt dat in het niet bij haar mannelijke collega's. Zo verdient Lionel Messi, die ook op de loonlijst staat bij Barcelona, 200.000 euro voor drie dagen werken.

Carrière
De aanvalster maakte haar debuut in de eredivisie voor vrouwen in 2009 bij Heerenveen. Daarna speelde ze voor VVV-Venlo, Standard Luik en FCR 2001 Duisburg.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Winst voor Nederland in openingswedstrijd EK
Lieke Martens hersteld van hamstringblessure
Run op kaarten voor uitverkochte EK-finale Oranjeleeuwinnen
Oranjeleeuwinnen klimmen naar derde plek op wereldranglijst
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen