Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is het vorstelijke salaris van Lieke Martens

Geplaatst opdonderdag 20 juli 2017 - 13:53

Lieke Martens is er met haar overstap naar FC Barcelona financieel flink op vooruit gegaan.

De 24-jarige aanvalster uit Nieuw-Bergen strijkt in Spanje een salaris op van om en nabij de 200.000 euro per jaar, zo meldt NOS.

Droomtransfer
Vorige week werd bekendgemaakt dat Martens de overstap van het Zweedse FC Rosengård naar Catalonië maakte. Bij de viervoudig Spaans kampioen heeft ze haar krabbel gezet onder een driejarig contract.

Lees ook: Lieke Martens tekent driejarig contract bij FC Barcelona

Onkostenvergoeding
Martens is zo in één klap een van de weinige Nederlandse speelsters die kan leven van de sport. De meeste voetbalsters die in Nederland bij een van de acht eredivisieclubs spelen, krijgen geen salaris maar een onkostenvergoeding. Dit is zo'n 600 euro per maand.

Messi
Hoewel Martens in het vrouwenvoetbal een grootverdiener is, valt dat in het niet bij haar mannelijke collega's. Zo verdient Lionel Messi, die ook op de loonlijst staat bij Barcelona, 200.000 euro voor drie dagen werken.

Carrière
De aanvalster maakte haar debuut in de eredivisie voor vrouwen in 2009 bij Heerenveen. Daarna speelde ze voor VVV-Venlo, Standard Luik en FCR 2001 Duisburg.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Winst voor Nederland in openingswedstrijd EK
Lieke Martens hersteld van hamstringblessure
Run op kaarten voor uitverkochte EK-finale Oranjeleeuwinnen
Oranjeleeuwinnen klimmen naar derde plek op wereldranglijst
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen