Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is de olympische route voor Lieke Martens en co

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 11:47

De tegenstanders voor de Oranje Leeuwinnen tijdens de Olympische Spelen in Tokio zijn bekend. Ten koste van Brazilië, China en Zambia moet Nederland op naar een medaille.

Dat heeft de loting in Zürich woensdagochtend uitgewezen.

Limburgse voetbalsters
Met Lieke Martens, Dominique Janssen en Lynn Wilms is er een stevige Limburgse inbreng in het Nederlands vrouwenelftal. De jacht op olympisch eremetaal begint op 21 juli met de wedstrijd tegen Zambia. In totaal doen er twaalf landen mee, verdeeld over drie poules. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales, samen met de twee beste nummers drie.

Debuut
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Oranje Leeuwinnen meedoen aan de Olympische Spelen, die over exact drie maanden beginnen. In totaal doen er twaalf landen mee, verdeeld over drie poules. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales, samen met de twee beste nummers drie.

Poulefase
Brazilië is vaste klant op de Spelen. Bij de editie van 2016 in Rio de Janeiro eindigde het gastland als vierde, de troostfinale werd verloren van Canada. China pakte een zilveren medaille in 1996. Zambia debuteert op dit podium. Het Afrikaanse land is de nummer 104 van de FIFA-ranking en daarmee veruit het laagst geklasseerde land.

Speelschema
Om alvast te noteren in de agenda: het toernooi begint op 21 juli en de finale vindt op 6 augustus plaats in Tokio. Ook in Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama en Yokohama worden wedstrijden gespeeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen