Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is de olympische route voor Lieke Martens en co

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 11:47

De tegenstanders voor de Oranje Leeuwinnen tijdens de Olympische Spelen in Tokio zijn bekend. Ten koste van Brazilië, China en Zambia moet Nederland op naar een medaille.

Dat heeft de loting in Zürich woensdagochtend uitgewezen.

Limburgse voetbalsters
Met Lieke Martens, Dominique Janssen en Lynn Wilms is er een stevige Limburgse inbreng in het Nederlands vrouwenelftal. De jacht op olympisch eremetaal begint op 21 juli met de wedstrijd tegen Zambia. In totaal doen er twaalf landen mee, verdeeld over drie poules. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales, samen met de twee beste nummers drie.

Debuut
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Oranje Leeuwinnen meedoen aan de Olympische Spelen, die over exact drie maanden beginnen. In totaal doen er twaalf landen mee, verdeeld over drie poules. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales, samen met de twee beste nummers drie.

Poulefase
Brazilië is vaste klant op de Spelen. Bij de editie van 2016 in Rio de Janeiro eindigde het gastland als vierde, de troostfinale werd verloren van Canada. China pakte een zilveren medaille in 1996. Zambia debuteert op dit podium. Het Afrikaanse land is de nummer 104 van de FIFA-ranking en daarmee veruit het laagst geklasseerde land.

Speelschema
Om alvast te noteren in de agenda: het toernooi begint op 21 juli en de finale vindt op 6 augustus plaats in Tokio. Ook in Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama en Yokohama worden wedstrijden gespeeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen