Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dit is de nieuwe naam van de achtbaan van Toverland

Geplaatst opmaandag 9 april 2018 - 16:37

De familieachtbaan van Toverland in Sevenum krijgt een nieuwe naam.

De achtbaan gaat nu nog door het leven als Boomerang, maar vanaf 7 juli wordt de attractie omgedoopt in Toos-Express.

Trouwe bezoekers van Toverland werden via pretparksite Loooping opgeroepen om een nieuwe naam te verzinnen voor de achtbaan.

Ontzettend gaaf
De Boomerang staat er al zeventien jaar en volgens het pretpark was het tijd voor een nieuwe naam. "Het is ontzettend gaaf dat we dankzij het bericht honderden suggesties hebben mogen ontvangen", vertelt een woordvoerster van het park aan de website. Meerdere mensen kwamen met de nieuwe naam op de proppen.

Lees ook: Toverland zoekt naar nieuwe naam voor achtbaan

Mascotte
De naam
Toos-Express slaat op de mascotte van het overdekte themagebied Land van Toos, waar de achtbaan staat.

Uitbreiding
Toverland is op dit moment bezig met een enorme uitbreiding van het park. Het wordt anderhalve keer zo groot. Er komt onder meer een nieuw themagebied met een grote achtbaan.

Lees ook: Zò voelt een ritje in de nieuwe achtbaan van Toverland

Ook het entreegebied wordt aangepast. De uitbreiding van het park kost zo'n 30 miljoen euro.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen