Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dit is de nieuwe naam van de achtbaan van Toverland

Geplaatst opmaandag 9 april 2018 - 16:37

De familieachtbaan van Toverland in Sevenum krijgt een nieuwe naam.

De achtbaan gaat nu nog door het leven als Boomerang, maar vanaf 7 juli wordt de attractie omgedoopt in Toos-Express.

Trouwe bezoekers van Toverland werden via pretparksite Loooping opgeroepen om een nieuwe naam te verzinnen voor de achtbaan.

Ontzettend gaaf
De Boomerang staat er al zeventien jaar en volgens het pretpark was het tijd voor een nieuwe naam. "Het is ontzettend gaaf dat we dankzij het bericht honderden suggesties hebben mogen ontvangen", vertelt een woordvoerster van het park aan de website. Meerdere mensen kwamen met de nieuwe naam op de proppen.

Lees ook: Toverland zoekt naar nieuwe naam voor achtbaan

Mascotte
De naam
Toos-Express slaat op de mascotte van het overdekte themagebied Land van Toos, waar de achtbaan staat.

Uitbreiding
Toverland is op dit moment bezig met een enorme uitbreiding van het park. Het wordt anderhalve keer zo groot. Er komt onder meer een nieuw themagebied met een grote achtbaan.

Lees ook: Zò voelt een ritje in de nieuwe achtbaan van Toverland

Ook het entreegebied wordt aangepast. De uitbreiding van het park kost zo'n 30 miljoen euro.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen