Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is de leukste voetbalkroeg van Limburg

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 15:15

Café Sjaen in Neer is volgens sportzender FOX de leukste voetbalkroeg van Limburg.

Vorig jaar won Peter's Irish Pub in Maastricht nog als Limburgs beste voetbalkroeg.

Vaste klanten
Vaste klanten van het café in Neer kwamen op het idee om Sjaen op te geven voor de verkiezing. "We hebben vervolgens een oproep geplaatst op social media", vertelt bedrijfsleider Jort Raemakers. "Mensen die hier al jaren niet meer kwamen hebben zelfs ook gestemd." Eigenaren Martijn en Joerie Berben zijn trots dat hun kroeg nu de beste van Limburg blijkt te zijn.

Begin- en eindpunt
"Sjaen is meer dan alleen een café waar voetbal en andere sporten worden gekeken", aldus Raemakers "Het is een begin- en eindpunt voor teams. Ze vertrekken van hieruit naar uitwedstrijden. Ondertussen weten mensen ook dat ze niet meer thuis hoeven te kijken, maar bij Sjaen. Als er een bandje optreedt, moet die wachten tot de wedstrijd afgelopen is."

Landelijk
Nu alle winnaars per provincie bekend zijn, kunnen de drie kroegen met de meeste stemmen binnenkort een mystery visit van de vakjury verwachten. Er komt immers een landelijke winnaar uit de bus. Café Sjaen hoort maandag of het bij de beste drie hoort.

Zaterdag 1 december
Ruim 12.500 mensen brachten hun stem uit en ruim 3000 kroegen deden mee. De landelijke winnaar wordt op zaterdag 1 december live in het FOX Sports-programma 'De Eretribune' uitgeroepen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen