Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is de laatst bekende verblijfplaats van Jos Brech

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 16:10

De laatst bekende verblijfplaats van Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech is Basecamp Old Crow in het Franse Vogezengebergte.

Het basiskamp bestaat uit een houten blokhut, bovenop een berg bij het plaatsje Sainte-Marie-aux-Mines.

Slagboom
De hut ligt op zo'n twintig minuten rijden van het dorpje. Aan het eind van een onverharde weg wordt het kamp aangekondigd met een slagboom die niet is afgesloten. Van daaruit is het nog een klein stukje bergop naar de hut zelf.

Moestuin
De hut zelf is zo'n twintig vierkante meter groot. Stromend water is er niet, wel wordt er regenwater opgevangen. Daarmee wordt ook de moestuin bevloeid. In het tuintje is met doorzichtig plastic een kleine kas gemaakt, waar onder meer tomatenplantjes en pompoenen staan. Ook zijn er bewakingscamera's die met zonnepanelen van elektriciteit worden voorzien. Gekookt wordt er op een vuurplaats met vlakbij een flinke stapel brandhout. Ook staat er een fiets. In een klein schuurtje bij de hut is verder wat gereedschap te vinden.

Teken van leven
Vanuit deze hut gaf Jos
Brech in februari zijn laatste teken van leven, toen hij liet weten een bushcrafttocht te gaan maken. Bij zo'n tocht trekken avonturiers de wildernis in om te leven van wat de natuur hen biedt. Na Brechs vertrek uit de hut hebben mede-bushcrafters nog uitgebreid naar hem gezocht in de omgeving van Old Crow. Daarbij maakten zij ook gebruik van de hut.

Spanje
Of de man die mogelijk achter de dood van Nicky Verstappen zit nog in de Franse Vogezen zit, is nog de vraag. Uit computergegevens zou blijken dat hij ook heeft gezocht naar verlaten dorpen in Spanje.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen