Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit betekent de nieuwe OV-dienstregeling voor jou

Geplaatst opmaandag 26 november 2018 - 15:24

Vanaf zondag 9 december gaat er een nieuwe dienstregeling in voor de bussen en treinen in Limburg.

Een mogelijk belangrijke toevoeging aan de nieuwe dienstregeling is een internationale treinverbinding Maastricht-Aken.

Treintest
Die treinverbinding, waar Arriva acht nieuwe treinen voor heeft besteld, wordt in de eerste week van december getest. Als die testen een positief resultaat geven, gaat er vanaf 9 december één keer per uur een trein rijden tussen Maastricht en Aken. Het is de bedoeling dat Luik ook onderdeel gaat worden van de treinverbinding, maar België weigert dat nu nog omdat 'het materieel van Arriva niet zou deugen'.

Heerlen de Kissel dicht
Als de internationale trein gaat rijden, heeft dat ook gevolgen voor andere treinverbindingen vanwege het drukker wordende enkelspoor tussen Heerlen en Landgraaf. Station Heerlen de Kissel kan niet meer worden bediend, zo heeft Arriva besloten. Per 9 december wordt dat station voor onbepaalde tijd gesloten.

Overstappen
Reizigers van de stations Kerkrade,
Chevremont en Eygelshoven kunnen in Sittard overstappen op de intercity naar Eindhoven. Reizigers richting Maastricht moeten overstappen op de stoptrein.

Elektrische bussen
De bussen in Venlo reden bij de start van Arriva in Limburg al elektrisch. Nu gaat het vervoersbedrijf ook de bussen in Maastricht verduurzamen. Vanaf 9 december rijden de stadslijnen 1, 2, 5 en 6 elektrisch. Geleidelijk krijgt Maastricht 24 nieuwe elektrische bussen. Arriva wil in 2026 heel het Limburgse openbaar vervoer op elektriciteit laten rijden. In het kader van die missie wil het bedrijf eind 2019 ook een aantal streeklijnen elektrisch uitvoeren.

NS
Limburgse reizigers die NS als vervoerder gebruiken, zullen per 9 december niet tegen veel veranderingen aanlopen. Een woordvoerder laat weten dat alleen de vertrek- en aankomsttijden in de nieuwe dienstregeling mogelijk kunnen veranderen.

Reisplanner
Plan een reis na 9 december via de reisplanner van Arriva of NS om te kijken wat de nieuwe dienstregeling voor jou betekent.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen