Overslaan en naar de inhoud gaan

Distributiecentrum met 750 banen naar Venlo

Geplaatst opwoensdag 26 november 2014 - 6:50

De Groep Heylen uit het Belgische Herentals wil een distributiecentrum van dertien hectare bouwen op industrieterrein Trade Port Noord in Venlo.

Het gebouw moet onderdak bieden aan magazijnen van internetbedrijven als Bol.com en Zalando, die hun goederen rechtstreeks aan klanten in Noord-Europa leveren. De zogenoemde ‘e-commercecampus’ is in eerste instantie goed voor 750 banen. Mocht de onderneming succesvol zijn, dan groeit dat aantal uit naar 1500 tot 2000 banen.

22 hectare
Dat maakte Ralph Caspanni van de Groep Heylen dinsdag bekend. De Groep Heylen, investeerder in bedrijven en gebouwen, heeft 22 hectare nodig om het megamagazijn te ontwikkelen. Het is de bedoeling in april volgend jaar met de bouw te starten, zodat eind 2015 met het werk begonnenkan worden.

Hulp
Caspanni benadrukt dat de Groep Heylen bij het werven van huurders hulp krijgt van Trade Port Noord, de gemeente Venlo en de provincie Limburg: "We plegen een gezamenlijke inspanning.”

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Honderden banen in Venlo door nieuw distributiecentrum
Calvin Klein en Tommy Hilfiger naar Venlo
Trade Port Noord Venlo
Nieuw distributiecentrum DSV Logistics in Venlo
Honderden nieuwe banen door bouw kolossaal magazijn
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen