Overslaan en naar de inhoud gaan

Distributiecentrum Amazon in Heerlen: 170 vacatures

Geplaatst opdinsdag 9 maart 2021 - 15:58

De Amerikaanse webwinkel Amazon bouwt een distributiecentrum op grensoverschrijdend industrieterrein Avantis bij Heerlen.

Het distributiecentrum richt zich volledig op de Duitse markt, maar personeel wordt ook in Nederland geworven. Er komt plaats voor 170 werknemers, maar rond kerst en bij drukte kan dat door middel van uitzendkrachten groeien naar rond de 300 werknemers.

Economisch belang
De bouw van het distributiecentrum met een oppervlakte van 9000 vierkante meter is inmiddels begonnen en opent deze herfst. Wethouder Martin de Beer van Heerlen noemde de vestiging van Amazon "een belangrijke stap in het creëren van nieuwe werkgelegenheid en economisch van belang voor de hele Euregio".

Behalve de eigen werknemers heeft het bedrijf nog eens 350 chauffeurs van externe bedrijven nodig om alle goederen naar de klanten te brengen. Dagelijks kunnen er maximaal zo'n 300 busjes vanaf het terrein van 66.000 vierkante meter naar de klanten rijden.

Levering
Het nieuwe distributiecentrum levert uitsluitend aan het Duitse grensgebied met een radius van 50 kilometer rond Aken, niet naar Nederland. Amazon heeft sinds enkele jaren ook een Nederlandse versie van zijn webshop, maar nog geen eigen vestiging. In juli komt er bij Schiphol een bezorgcentrum.

Omzet
Het in 1994 door Jeff Bezos opgerichte e-commercebedrijf bereikte vorig jaar wereldwijd een omzet van bijna 400 miljard dollar. Amazon heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Japan en China.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen