Overslaan en naar de inhoud gaan

Distributiecentrum Amazon in Heerlen: 170 vacatures

Geplaatst opdinsdag 9 maart 2021 - 15:58

De Amerikaanse webwinkel Amazon bouwt een distributiecentrum op grensoverschrijdend industrieterrein Avantis bij Heerlen.

Het distributiecentrum richt zich volledig op de Duitse markt, maar personeel wordt ook in Nederland geworven. Er komt plaats voor 170 werknemers, maar rond kerst en bij drukte kan dat door middel van uitzendkrachten groeien naar rond de 300 werknemers.

Economisch belang
De bouw van het distributiecentrum met een oppervlakte van 9000 vierkante meter is inmiddels begonnen en opent deze herfst. Wethouder Martin de Beer van Heerlen noemde de vestiging van Amazon "een belangrijke stap in het creëren van nieuwe werkgelegenheid en economisch van belang voor de hele Euregio".

Behalve de eigen werknemers heeft het bedrijf nog eens 350 chauffeurs van externe bedrijven nodig om alle goederen naar de klanten te brengen. Dagelijks kunnen er maximaal zo'n 300 busjes vanaf het terrein van 66.000 vierkante meter naar de klanten rijden.

Levering
Het nieuwe distributiecentrum levert uitsluitend aan het Duitse grensgebied met een radius van 50 kilometer rond Aken, niet naar Nederland. Amazon heeft sinds enkele jaren ook een Nederlandse versie van zijn webshop, maar nog geen eigen vestiging. In juli komt er bij Schiphol een bezorgcentrum.

Omzet
Het in 1994 door Jeff Bezos opgerichte e-commercebedrijf bereikte vorig jaar wereldwijd een omzet van bijna 400 miljard dollar. Amazon heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Japan en China.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen