Overslaan en naar de inhoud gaan

Dispensatie maakt weg vrij voor hoofdtrainerschap Hofland

Geplaatst opvrijdag 17 april 2020 - 15:43

Fortuna Sittard zou Kevin Hofland ondanks het ontbreken van een trainersdiploma, kunnen aanstellen als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen.

Cursisten die hun trainersopleiding door de uitbraak van het coronavirus nu niet kunnen afronden, krijgen namelijk een ruime dispensatie. Dat heeft voetbalbond KNVB vrijdag bekendgemaakt.

Proeve van bekwaamheid
Het besluit geldt voor Hofland, die in de laatste fase van de opleiding zat. De voormalig international uit Brunssum kan vanwege de coronacrisis de zogenoemde proeve van bekwaamheid niet afleggen.

Seizoen dispensatie
Mocht Fortuna in het komende seizoen Hofland voor de groep willen zetten, dan moet de club daarvoor een aanvraag indienen bij de KNVB. Die verleent dan dispensatie voor het volledige seizoen 2020/2021. Normaal verleent de KNVB aan trainers zonder diploma alleen een korte periode dispensatie. Daardoor was een formele rol als hoofdtrainer voor Hofland tot dusver niet aan de orde.

Ambitie
Hofland is al enkele seizoenen assistent-trainer bij Fortuna, maar vormt in de praktijk een tandem met hoofdtrainer Sjors Ultee die wel over een trainersdiploma beschikt. Het is een publiek geheim dat Hofland een rol als hoofdtrainer ambieert. Eerder stond Hofland samen met de gediplomeerde René Eijer voor de spelersgroep in Sittard.

Willem Weijs
De dispensatieregeling geldt ook voor trainer Willem Weijs uit Broekhuizervorst. Hij zou, net als Hofland, dit voorjaar de trainersopleiding afronden. Weijs was in het begin van dit kalenderjaar interim-hoofdtrainer van NAC Breda, maar verdween na de komst van Peter Hyballa naar de achtergrond.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen