Protest woonwagenbewoners Heythuysen okt 2018

Vier extra woonwagenplekken na protest Heythuysen

Het woonwagenkamp in Heythuysen krijgt er vier standplaatsen bij, vooruitlopend op een nieuw woonwagenbeleid in de gemeente Leudal.

Black Lives Matter beklad Heerlen 20 jun 2020
Black Lives Matter-mural in Heerlen beklad

Een grote Black Lives Matter-mural in Heerlen is nog geen week na de onthulling beklad.

Opmerking discriminatie agent (4 jun 2020)
Aangifte tegen agent na discriminerende opmerking

Lukanga 'Loeki' Nzuzi uit Urmond heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de politie. Hij doet dit nadat hij eerder op discriminerende wijze werd aangesproken door een politieman.

Discriminatie
Forse stijging discriminatie-meldingen in coronatijd

Het aantal meldingen van discriminatie is in deze coronatijd explosief gestegen. Waar bij het bureau Anti Discriminatie Voorziening Limburg normaal zo'n 30 tot 40 meldingen zouden zijn binnengekomen, waren dat er nu ruim 100 meer. En die hadden allemaal met corona te maken.

Demonstratie Maastricht 1 jun 2020
Opnieuw demonstratie tegen racisme in Maastricht

Er is zondag opnieuw een demonstratie tegen racisme in Maastricht. Dit keer is de actie in het Griendpark.

Opmerking discriminatie agent (4 jun 2020)
Video: Agent uit de bocht tegen donkere jongens

Een agent is dinsdagavond in Vijlen uit de bocht gevlogen in gesprek met een groep jongeren. "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen."

Racisme Discriminatie (goed)
Heerlenaar schreef 'dood aan de jode' en krijgt taakstraf

Een man uit Heerlen (44) is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur, omdat hij zich kwetsend uitliet over joden, moslims en donkere mensen. Deze kwetsende teksten zette hij op social meda-platform VKontakte.

VKontakte stock
Heerlense haatzaaier hangt taakstraf boven het hoofd

Justitie wil een 44-jarige Heerlenaar een taakstraf van 180 uur laten uitvoeren, omdat hij zich op social media kwetsend uitliet over joden en mensen met een tintje.

Racisme Discriminatie (goed)
'Extreemrechtse Heerlenaar zaaide haat op social media'

Een 44-jarige man uit Heerlen heeft via internet aangezet tot haat, discriminatie en geweld. Dat stelt justitie. Hij wordt vervolgd voor haatzaaiende berichten.

Beveiliger beveiliging security stock
Beveiliger Makado over de schreef: 'Ga naar je eigen land'

Een beveiliger van het Beekse winkelcentrum Makado heeft zich volledig laten gaan tegen een vrouw uit Azerbeidzjan. Hij riep dat ze moest oprotten naar haar eigen land en noemde haar 'vieze slet' en 'achterlijke'.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten