Overslaan en naar de inhoud gaan

Discovery Museum Kerkrade meest kindvriendelijke museum

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 22:27

Het Discovery Museum in Kerkrade is maandag uitgeroepen tot Kidsproof Museum 2022. Het museum kreeg van duizenden kinderen het hoogste rapportcijfer.

In totaal hebben ongeveer drieduizend kinderen tot twaalf jaar zo'n achtduizend keer een museum bezocht en daarvoor een rapportcijfer gegeven.

Rapportcijfer
Deze zogenoemde museuminspecteurs waren het meest enthousiast over het Discovery Museum in Kerkrade. Het museum kreeg gemiddeld een 9,2 als rapportcijfer en won daarmee de Museumkids Awards.

Zelf doen
Het museum is gewijd aan de ontwikkelingen van wetenschap en techniek in het verleden, heden en de toekomst.

Een van de inspecteurs geeft aan dat bezoekers veel zelf mogen doen in het museum. "Bijvoorbeeld fietsen om stroom te maken, of met een hijskraan een blok verplaatsen, en tekenen. Maar het allermooiste was de film over de aarde vanuit het internationale ruimtestation de ISS."

Predicaat
In totaal kregen 65 musea gemiddeld een 8 of hoger. Al deze musea mogen een jaar lang het predicaat 'Kidsproof museum' voeren.

De Museumkids Awards is maandag voor de tiende keer uitgereikt. In 2019 greep het Discovery Museum, dat toen nog Continium heette, net naast de hoofdprijs.

Lees ook: Continium op een na meest kidsproof museum van Nederland

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen