Overslaan en naar de inhoud gaan

Discotheken sinds een jaar op slot: 'I will Survive'

Geplaatst opmaandag 15 maart 2021 - 21:10

Discotheken zijn door de coronacrisis nu een jaar gesloten. De uitbaters putten door de vaccinatiecampagne weer hoop dat ze zullen overleven.

Een van hen is Jip Haanen (21), mede-eigenaar van discotheek Club Ultra in Helden.

Stil en donker
Zijn dagelijkse leven ging compleet op de kop door de sluiting. Geen gasten meer vermaken, geen praatjes aan de bar, geen opzwepende orkesten of creatieve evenementen. Helemaal niets viel er in de discotheek te doen. Waar eens 1500 bezoekers de bloemetjes buiten zetten, is het nu ijzig stil. En donker.

Uit kostenoverweging is de elektriciteit voor een deel afgekoppeld. Jip leidt ons rond door een uitgestorven zaal zonder spiegellampen, spotlichten en pompende basmuziek. Het is even opletten voor de half verborgen afstapjes die slecht zichtbaar zijn door de spaarzame blauwe ledverlichting.

Veel regelen
"Deze sluiting is wel vol te houden, maar we moeten daarvoor veel regelen en hard werken. We krijgen steun van de overheid en daarmee proberen we het hoofd boven water te houden. De financiƫle hulp is niet voldoende. We zijn op onszelf aangewezen, dus het wordt tijd dat we weer open kunnen."

Gekkenhuis
Daarbij telt voor Jip en zijn compagnons vooral de veiligheid. Hij verwacht dat de sneltesten en vaccineren gaan zorgen voor een goede afloop. Hij rekent erop dat Club Ultra tegen het einde van dit jaar weer open is. Wat er dan gaat gebeuren? "Ik denk dat er een gekkenhuis ontstaat met volle zalen. Ik heb er ongekend veel zin in."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen