Overslaan en naar de inhoud gaan

Dirk Marcellis heeft rust en ritme gevonden na profcarrière

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 16:42

Dirk Marcellis nam vorig jaar september na aanhoudende knieklachten de zware beslissing om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. "De duidelijkheid gaf mij op dat moment ook een soort van rust."

De 30-jarige Horstenaar is nu bij PEC Zwolle werkzaam als accountmanager.

Beschadigd kraakbeen
Marcellis liep in 2013 een zware knieblessure op. De beschadiging aan zijn kraakbeen zorgde er uiteindelijk voor dat hij zijn loopbaan als profvoetballer moest beëindigen. De in Horst geboren verdediger deed er de afgelopen vijf jaar alles aan om elk weekend zo fit mogelijk aan de aftrap te staan met zijn aangetaste knie. In de voorbereiding op het huidige seizoen met PEC Zwolle kreeg Marcellis wederom last van zijn knie. "Ik had zoveel pijn. Het voelde gelijk niet goed en ik wist dat ik misschien wel eens mijn laatste wedstrijd gespeeld kon hebben."

Duidelijkheid en rust
Het nemen van die beslissing was niet alleen moeilijk voor de sportman uit Horst. "De duidelijkheid gaf mij op dat moment ook een soort van rust. En dat vond ik eerlijk gezegd ook wel fijn. Ik wist waar ik aan toe was en zo kon ik weer verder gaan met mijn leven."

Lees ook: Marcellis stopt per direct met voetballen na knieblessure

Goed huwelijk
Met PEC Zwolle had Marcellis vanaf het eerste moment een goed huwelijk. Het werd al snel duidelijk dat de profvoetballer ook na zijn actieve carrière aan de club verbonden zou blijven. "Ik wist dat ik niet tot mijn 35ste kon blijven spelen. PEC Zwolle en ik hadden altijd al de intentie om te kijken of ik ook buiten de lijnen iets voor de club kon betekenen. Het moment van stoppen bracht alles in een stroomversnelling."

Accountmanager
Tegenwoordig loopt Marcellis keurig in pak, met een wit-blauwe stropdas, op wedstrijddagen in het stadion van PEC Zwolle rond. Sinds november 2018 fungeert hij als accountmanager van de betaald voetbalorganisatie uit Zwolle. "Het komt erop neer dat ik de relaties met de sponsoren beheer. Het bevalt me ontzettend goed", zegt de oud-speler van het Nederlands Elftal.

Ritme
Ondanks dat het leven als accountmanager bij PEC Zwolle Marcellis goed bevalt, had hij in het begin wel even moeite met het vinden van zijn ritme. "Als voetballer ben je je hele leven gewend om elke dag op het team en de wedstrijden gefocust te zijn. Dat viel toen in één keer helemaal weg. Ik heb twee maanden thuis gezeten om even tot rust te komen."

Foto: Riël Linssen / L1

Genieten
Inmiddels heeft Marcellis zijn maatschappelijk ritme te pakken en geniet hij van zijn vrije tijd. "Nu ik meer thuis ben kan ik ook meer tijd met mijn vrouw en mijn kinderen doorbrengen. Daar geniet ik nu enorm van", zegt de oud-profvoetballer tevreden.

Rapportcijfer
De drievoudig international genoot zijn opleiding bij VVV-Venlo en kwam achtereenvolgens uit voor PSV, AZ, NAC Breda en PEC Zwolle. Terugkijkend op zijn carrière geeft Marcellis, op een schaal van één tot tien, zijn carrière een acht als rapportcijfer.

Absolute hoogtepunten
"Ik heb eigenlijk alles wel meegemaakt. Van hoogtepunten tot dieptepunten. Mijn blessure en de degradatie met NAC Breda vormen mijn dieptepunten. Het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal met PSV, het winnen van de Beker met AZ, mijn drie interlands, de Olympische Spelen en het spelen van Champions League vormen mijn absolute hoogtepunten."

Het gehele interview met Dirk Marcellis is te zien op L1.nl.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen