Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dirk Marcellis heeft rust en ritme gevonden na profcarrière

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 16:42

Dirk Marcellis nam vorig jaar september na aanhoudende knieklachten de zware beslissing om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. "De duidelijkheid gaf mij op dat moment ook een soort van rust."

De 30-jarige Horstenaar is nu bij PEC Zwolle werkzaam als accountmanager.

Beschadigd kraakbeen
Marcellis liep in 2013 een zware knieblessure op. De beschadiging aan zijn kraakbeen zorgde er uiteindelijk voor dat hij zijn loopbaan als profvoetballer moest beëindigen. De in Horst geboren verdediger deed er de afgelopen vijf jaar alles aan om elk weekend zo fit mogelijk aan de aftrap te staan met zijn aangetaste knie. In de voorbereiding op het huidige seizoen met PEC Zwolle kreeg Marcellis wederom last van zijn knie. "Ik had zoveel pijn. Het voelde gelijk niet goed en ik wist dat ik misschien wel eens mijn laatste wedstrijd gespeeld kon hebben."

Duidelijkheid en rust
Het nemen van die beslissing was niet alleen moeilijk voor de sportman uit Horst. "De duidelijkheid gaf mij op dat moment ook een soort van rust. En dat vond ik eerlijk gezegd ook wel fijn. Ik wist waar ik aan toe was en zo kon ik weer verder gaan met mijn leven."

Lees ook: Marcellis stopt per direct met voetballen na knieblessure

Goed huwelijk
Met PEC Zwolle had Marcellis vanaf het eerste moment een goed huwelijk. Het werd al snel duidelijk dat de profvoetballer ook na zijn actieve carrière aan de club verbonden zou blijven. "Ik wist dat ik niet tot mijn 35ste kon blijven spelen. PEC Zwolle en ik hadden altijd al de intentie om te kijken of ik ook buiten de lijnen iets voor de club kon betekenen. Het moment van stoppen bracht alles in een stroomversnelling."

Accountmanager
Tegenwoordig loopt Marcellis keurig in pak, met een wit-blauwe stropdas, op wedstrijddagen in het stadion van PEC Zwolle rond. Sinds november 2018 fungeert hij als accountmanager van de betaald voetbalorganisatie uit Zwolle. "Het komt erop neer dat ik de relaties met de sponsoren beheer. Het bevalt me ontzettend goed", zegt de oud-speler van het Nederlands Elftal.

Ritme
Ondanks dat het leven als accountmanager bij PEC Zwolle Marcellis goed bevalt, had hij in het begin wel even moeite met het vinden van zijn ritme. "Als voetballer ben je je hele leven gewend om elke dag op het team en de wedstrijden gefocust te zijn. Dat viel toen in één keer helemaal weg. Ik heb twee maanden thuis gezeten om even tot rust te komen."

Foto: Riël Linssen / L1

Genieten
Inmiddels heeft Marcellis zijn maatschappelijk ritme te pakken en geniet hij van zijn vrije tijd. "Nu ik meer thuis ben kan ik ook meer tijd met mijn vrouw en mijn kinderen doorbrengen. Daar geniet ik nu enorm van", zegt de oud-profvoetballer tevreden.

Rapportcijfer
De drievoudig international genoot zijn opleiding bij VVV-Venlo en kwam achtereenvolgens uit voor PSV, AZ, NAC Breda en PEC Zwolle. Terugkijkend op zijn carrière geeft Marcellis, op een schaal van één tot tien, zijn carrière een acht als rapportcijfer.

Absolute hoogtepunten
"Ik heb eigenlijk alles wel meegemaakt. Van hoogtepunten tot dieptepunten. Mijn blessure en de degradatie met NAC Breda vormen mijn dieptepunten. Het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal met PSV, het winnen van de Beker met AZ, mijn drie interlands, de Olympische Spelen en het spelen van Champions League vormen mijn absolute hoogtepunten."

Het gehele interview met Dirk Marcellis is te zien op L1.nl.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen