Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dirk Marcellis heeft rust en ritme gevonden na profcarrière

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 16:42

Dirk Marcellis nam vorig jaar september na aanhoudende knieklachten de zware beslissing om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. "De duidelijkheid gaf mij op dat moment ook een soort van rust."

De 30-jarige Horstenaar is nu bij PEC Zwolle werkzaam als accountmanager.

Beschadigd kraakbeen
Marcellis liep in 2013 een zware knieblessure op. De beschadiging aan zijn kraakbeen zorgde er uiteindelijk voor dat hij zijn loopbaan als profvoetballer moest beëindigen. De in Horst geboren verdediger deed er de afgelopen vijf jaar alles aan om elk weekend zo fit mogelijk aan de aftrap te staan met zijn aangetaste knie. In de voorbereiding op het huidige seizoen met PEC Zwolle kreeg Marcellis wederom last van zijn knie. "Ik had zoveel pijn. Het voelde gelijk niet goed en ik wist dat ik misschien wel eens mijn laatste wedstrijd gespeeld kon hebben."

Duidelijkheid en rust
Het nemen van die beslissing was niet alleen moeilijk voor de sportman uit Horst. "De duidelijkheid gaf mij op dat moment ook een soort van rust. En dat vond ik eerlijk gezegd ook wel fijn. Ik wist waar ik aan toe was en zo kon ik weer verder gaan met mijn leven."

Lees ook: Marcellis stopt per direct met voetballen na knieblessure

Goed huwelijk
Met PEC Zwolle had Marcellis vanaf het eerste moment een goed huwelijk. Het werd al snel duidelijk dat de profvoetballer ook na zijn actieve carrière aan de club verbonden zou blijven. "Ik wist dat ik niet tot mijn 35ste kon blijven spelen. PEC Zwolle en ik hadden altijd al de intentie om te kijken of ik ook buiten de lijnen iets voor de club kon betekenen. Het moment van stoppen bracht alles in een stroomversnelling."

Accountmanager
Tegenwoordig loopt Marcellis keurig in pak, met een wit-blauwe stropdas, op wedstrijddagen in het stadion van PEC Zwolle rond. Sinds november 2018 fungeert hij als accountmanager van de betaald voetbalorganisatie uit Zwolle. "Het komt erop neer dat ik de relaties met de sponsoren beheer. Het bevalt me ontzettend goed", zegt de oud-speler van het Nederlands Elftal.

Ritme
Ondanks dat het leven als accountmanager bij PEC Zwolle Marcellis goed bevalt, had hij in het begin wel even moeite met het vinden van zijn ritme. "Als voetballer ben je je hele leven gewend om elke dag op het team en de wedstrijden gefocust te zijn. Dat viel toen in één keer helemaal weg. Ik heb twee maanden thuis gezeten om even tot rust te komen."

Foto: Riël Linssen / L1

Genieten
Inmiddels heeft Marcellis zijn maatschappelijk ritme te pakken en geniet hij van zijn vrije tijd. "Nu ik meer thuis ben kan ik ook meer tijd met mijn vrouw en mijn kinderen doorbrengen. Daar geniet ik nu enorm van", zegt de oud-profvoetballer tevreden.

Rapportcijfer
De drievoudig international genoot zijn opleiding bij VVV-Venlo en kwam achtereenvolgens uit voor PSV, AZ, NAC Breda en PEC Zwolle. Terugkijkend op zijn carrière geeft Marcellis, op een schaal van één tot tien, zijn carrière een acht als rapportcijfer.

Absolute hoogtepunten
"Ik heb eigenlijk alles wel meegemaakt. Van hoogtepunten tot dieptepunten. Mijn blessure en de degradatie met NAC Breda vormen mijn dieptepunten. Het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal met PSV, het winnen van de Beker met AZ, mijn drie interlands, de Olympische Spelen en het spelen van Champions League vormen mijn absolute hoogtepunten."

Het gehele interview met Dirk Marcellis is te zien op L1.nl.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen