Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dirigent Adams ontslagen bij gerenommeerd Spaans orkest

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 13:01

Dirigent Henrie Adams is ontslagen bij het gerenommeerde Spaanse symphonieorkest La Artistica de Buñol.

De uit Thorn afkomstige dirigent stond bijna dertig jaar op de bok bij de Spanjaarden, maar kreeg te horen dat er geen geld meer was om hem langer aan te houden.

Schoonheidsprijs
Adams laat aan L1 weten niet blij te zijn met het plotselinge ontslag. "Het verdient niet de schoonheidsprijs. Ik ben 29 jaar en elf maanden werkzaam geweest bij La Artistica. Nog een maandje en ik had de dertig jaar volgemaakt. Dat had ook anders gekund. Wacht nog een maand en ga dan samen om tafel zitten om er een mooi einde aan te maken."

In beroep
De officiële reden van ontslag is dat Adams te duur was voor de vereniging. De Limburger was de enige professionele dirigent binnen het blaasorkest en het bestuur wil verder met dirigenten die lid zijn van de vereniging. Adams betwijfelt of die motivatie klopt en gaat met zijn advocaten kijken of er in beroep gegaan kan worden tegen het besluit.

Bedanken
Wat de dirigent het meest dwars zit, is dat hij geen afscheid heeft kunnen nemen van zijn collega's en vrienden binnen het orkest. Daarom zette hij een bericht op Facebook om iedereen te bedanken. "Daar kwamen enorm veel reacties op. Niemand zag het aankomen", geeft Adams aan. Ook de ruim tweeduizend 'socios', de leden van de vereniging, zijn volgens Adams verbaasd over het besluit. Zij hadden zondagmorgen een overleg met het bestuur om tekst en uitleg te krijgen over het ontslag van de dirigent. "Ze zullen het niet kunnen terugdraaien, maar kunnen wel protest aantekenen", legt Adams uit.

Afstand nemen
Ondanks het ontslag bij La Artistica hoeft Adams niet werkloos thuis te zitten. De dirigent werkt nog voor andere orkesten en wordt als freelancer ingehuurd. "Wel ga ik de komende tijd eens rustig kijken wat ik wel en niet wil doen", legt hij uit. "Daar heb ik even de tijd voor nodig. Ik moet er even afstand van nemen."

Bron; YouTube

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen