Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dirigent Adams ontslagen bij gerenommeerd Spaans orkest

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 13:01

Dirigent Henrie Adams is ontslagen bij het gerenommeerde Spaanse symphonieorkest La Artistica de Buñol.

De uit Thorn afkomstige dirigent stond bijna dertig jaar op de bok bij de Spanjaarden, maar kreeg te horen dat er geen geld meer was om hem langer aan te houden.

Schoonheidsprijs
Adams laat aan L1 weten niet blij te zijn met het plotselinge ontslag. "Het verdient niet de schoonheidsprijs. Ik ben 29 jaar en elf maanden werkzaam geweest bij La Artistica. Nog een maandje en ik had de dertig jaar volgemaakt. Dat had ook anders gekund. Wacht nog een maand en ga dan samen om tafel zitten om er een mooi einde aan te maken."

In beroep
De officiële reden van ontslag is dat Adams te duur was voor de vereniging. De Limburger was de enige professionele dirigent binnen het blaasorkest en het bestuur wil verder met dirigenten die lid zijn van de vereniging. Adams betwijfelt of die motivatie klopt en gaat met zijn advocaten kijken of er in beroep gegaan kan worden tegen het besluit.

Bedanken
Wat de dirigent het meest dwars zit, is dat hij geen afscheid heeft kunnen nemen van zijn collega's en vrienden binnen het orkest. Daarom zette hij een bericht op Facebook om iedereen te bedanken. "Daar kwamen enorm veel reacties op. Niemand zag het aankomen", geeft Adams aan. Ook de ruim tweeduizend 'socios', de leden van de vereniging, zijn volgens Adams verbaasd over het besluit. Zij hadden zondagmorgen een overleg met het bestuur om tekst en uitleg te krijgen over het ontslag van de dirigent. "Ze zullen het niet kunnen terugdraaien, maar kunnen wel protest aantekenen", legt Adams uit.

Afstand nemen
Ondanks het ontslag bij La Artistica hoeft Adams niet werkloos thuis te zitten. De dirigent werkt nog voor andere orkesten en wordt als freelancer ingehuurd. "Wel ga ik de komende tijd eens rustig kijken wat ik wel en niet wil doen", legt hij uit. "Daar heb ik even de tijd voor nodig. Ik moet er even afstand van nemen."

Bron; YouTube

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen