Overslaan en naar de inhoud gaan

Directrice Toverland: 'Anders gaan leidinggeven na burn-out'

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 14:27

Tijdens de Week van de Werkstress wordt er onder andere stilgestaan bij het voorkomen van stress. Directrice Caroline Kortooms van Toverland kan mee praten over de gevolgen van stress als je niet op tijd ingrijpt.

"Ik ben geen buffel meer, maar een gans. Als leider ga ik nog voorop, maar ik kijk meer naar wie er met me mee vliegt. Zo heb ik mijn eigen magie weer gevonden", zei Caroline Kortooms tegen L1.

'Knots van een burn-out'
Samen met haar broer Jean Gelissen zette Kortooms twee decennia geleden pretpark Toverland in Sevenum op. Het park werd tot ver over de grenzen bekend, maar Kortooms ging daarbij ook over haar éigen grenzen. "Ik heb inderdaad een knots van een burn-out gehad. En daar kun je van alles van vinden, maar uiteindelijk zegt het in elk geval vooral heel veel over jezelf. Welke keuzes maak je?"

Video: #wijzijnlimburg

Blijven gaan
Kortooms snapt wel hoe de burn-out is ontstaan. "Ik was echt heel erg van het voorop lopen en van blijven gaan. Ik nam heel veel verantwoordelijkheid en deelde onvoldoende met mijn werknemers." Tijdens de burn-out kwam Kortooms er achter dat het niet alleen slecht met haar ging, maar ook dat ze de organisatie niet zo had ingericht dat die zonder haar goed kon doorwerken.

Watje geworden
"Ik ben anders gaan leidinggeven. Het bedrijf wordt groter en groter, en hoe zorgen we er in het belang van het bedrijf voor dat die verantwoordelijkheid gespreid wordt? Ik ben geen watje geworden. In de basis ben ik nog steeds iemand die heel graag presteert." Wel gaat ze daar nu veel bewuster mee om.

Lees ook: Het is Week van de Werkstress: 'Hardlopen in de pauze'

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen