Overslaan en naar de inhoud gaan

Directrice Toverland: 'Anders gaan leidinggeven na burn-out'

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 14:27

Tijdens de Week van de Werkstress wordt er onder andere stilgestaan bij het voorkomen van stress. Directrice Caroline Kortooms van Toverland kan mee praten over de gevolgen van stress als je niet op tijd ingrijpt.

"Ik ben geen buffel meer, maar een gans. Als leider ga ik nog voorop, maar ik kijk meer naar wie er met me mee vliegt. Zo heb ik mijn eigen magie weer gevonden", zei Caroline Kortooms tegen L1.

'Knots van een burn-out'
Samen met haar broer Jean Gelissen zette Kortooms twee decennia geleden pretpark Toverland in Sevenum op. Het park werd tot ver over de grenzen bekend, maar Kortooms ging daarbij ook over haar éigen grenzen. "Ik heb inderdaad een knots van een burn-out gehad. En daar kun je van alles van vinden, maar uiteindelijk zegt het in elk geval vooral heel veel over jezelf. Welke keuzes maak je?"

Video: #wijzijnlimburg

Blijven gaan
Kortooms snapt wel hoe de burn-out is ontstaan. "Ik was echt heel erg van het voorop lopen en van blijven gaan. Ik nam heel veel verantwoordelijkheid en deelde onvoldoende met mijn werknemers." Tijdens de burn-out kwam Kortooms er achter dat het niet alleen slecht met haar ging, maar ook dat ze de organisatie niet zo had ingericht dat die zonder haar goed kon doorwerken.

Watje geworden
"Ik ben anders gaan leidinggeven. Het bedrijf wordt groter en groter, en hoe zorgen we er in het belang van het bedrijf voor dat die verantwoordelijkheid gespreid wordt? Ik ben geen watje geworden. In de basis ben ik nog steeds iemand die heel graag presteert." Wel gaat ze daar nu veel bewuster mee om.

Lees ook: Het is Week van de Werkstress: 'Hardlopen in de pauze'

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen