Overslaan en naar de inhoud gaan

Directrice Toverland: 'Anders gaan leidinggeven na burn-out'

Geplaatst opmaandag 12 november 2018 - 14:27

Tijdens de Week van de Werkstress wordt er onder andere stilgestaan bij het voorkomen van stress. Directrice Caroline Kortooms van Toverland kan mee praten over de gevolgen van stress als je niet op tijd ingrijpt.

"Ik ben geen buffel meer, maar een gans. Als leider ga ik nog voorop, maar ik kijk meer naar wie er met me mee vliegt. Zo heb ik mijn eigen magie weer gevonden", zei Caroline Kortooms tegen L1.

'Knots van een burn-out'
Samen met haar broer Jean Gelissen zette Kortooms twee decennia geleden pretpark Toverland in Sevenum op. Het park werd tot ver over de grenzen bekend, maar Kortooms ging daarbij ook over haar éigen grenzen. "Ik heb inderdaad een knots van een burn-out gehad. En daar kun je van alles van vinden, maar uiteindelijk zegt het in elk geval vooral heel veel over jezelf. Welke keuzes maak je?"

Video: #wijzijnlimburg

Blijven gaan
Kortooms snapt wel hoe de burn-out is ontstaan. "Ik was echt heel erg van het voorop lopen en van blijven gaan. Ik nam heel veel verantwoordelijkheid en deelde onvoldoende met mijn werknemers." Tijdens de burn-out kwam Kortooms er achter dat het niet alleen slecht met haar ging, maar ook dat ze de organisatie niet zo had ingericht dat die zonder haar goed kon doorwerken.

Watje geworden
"Ik ben anders gaan leidinggeven. Het bedrijf wordt groter en groter, en hoe zorgen we er in het belang van het bedrijf voor dat die verantwoordelijkheid gespreid wordt? Ik ben geen watje geworden. In de basis ben ik nog steeds iemand die heel graag presteert." Wel gaat ze daar nu veel bewuster mee om.

Lees ook: Het is Week van de Werkstress: 'Hardlopen in de pauze'

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen