Overslaan en naar de inhoud gaan

Directie zorginstelling Daelzicht definitief weg

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 17:37

De Raad van Bestuur van de Limburgse zorginstelling Daelzicht stapt definitief op.

Daelzicht maakte woensdagmiddag bekend dat de twee leden van de raad, Jenny Buijks en Jan Valkenborgh, per 15 december uit dienst treden. Bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt.

Kritiek
Buijks en Valkenborgh gooiden de handdoek dit voorjaar in de ring na aanhoudende kritiek en onrust in de organisatie over hun functioneren. De ondernemingsraad zegde het vertrouwen in de top op en ook ouders van cliënten, verenigd in ‘Verontruste Ouders’, drongen aan op het vertrek van het duo. Medewerkers stelden een zwartboek samen met daarin klachten over de gang van zaken op de werkvloer.

Betreuren
De Raad van Toezicht zegt het vertrek van Buijks en Valkenborgh te betreuren. De toezichthouders roemen de inzet van Buijks en Valkenborgh. “Wij kijken terug op een periode van ruim zeven jaar waarin zij de organisatie Daelzicht naar een hoger plan hebben getild met onder meer een gezonde financiële basis als resultaat”, aldus de Raad van Toezicht in een persverklaring.

Angstcultuur
Het gaat trouwens om de voormalige raad, want ook die stapte op na grote kritiek vanaf de werkvloer. Onlangs traden nieuwe toezichthouders aan. Sinds het vertrek van Buijks en Valkenborgh wordt Daelzicht geleid door interim-directeur Nettie Saarloos.

Die liet na haar aantreden onder meer onderzoek doen naar problemen op de werkvloer. Een onafhankelijk bureau concludeerde dat er geen angstcultuur heerst bij Daelzicht. Volgens het bureau hebben mensen wel last van angst en voelen zij zich geïntimideerd.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorginstelling Daelzicht schrapt 200 banen
Zorginstelling Daelzicht wil in hart Maasbree
SP wil 'megalomaan' Belevenispark in Heel blokkeren
Zorginstelling verwerpt kritiek op plan attractiepark
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen