Overslaan en naar de inhoud gaan

Directie hotelschool schrikt van feestende eerstejaars

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 12:20

De politie, de gemeente Maastricht en de hotelschool gaan op korte termijn om de tafel om de inzet van politie en Mobiele Eenheid (ME) op de campus van de school te bespreken.

Donderdagavond zijn de handhavers op de campus verschenen, na een melding over een groot illegaal feest. Bij het gesprek schuift ook de exploitant van de campus, Holland2Stay, aan. Dat zegt directeur Ad Smits van de Hotel Management School in Maastricht.

Geschrokken
Hij is erg geschrokken van de feestende studenten, donderdagavond op zijn campus. Politie en Mobiele Eenheid zijn rond 21:00 uur uitgerukt, na een melding over een groot illegaal feest.

Lees ook: ME rukt uit na melding studentenfeest Maastricht

Nog erger
"Ik keur het altijd af wanneer studenten de coronamaatregelen in de wind slaan. Maar van hotelschoolstudenten vind ik het nog erger", zegt Smits. Volgens hem gaat het om potentiële gastvrouwen en -heren, die in de toekomst het goede voorbeeld moeten geven aan hun clientèle. "Het verbaast me dan ook dat dit is gebeurd. Het baart me zorgen. Dit zijn mensen die straks in de nu zwaar getroffen horecasector gaan werken."

Ontlading
De hotelschooldirecteur weet niet waar het vandaan komt, dat zijn studenten op de campus een feestje zijn gaan bouwen. "Wellicht een stukje ontlading, omdat de tentamens zijn afgerond", kan hij alleen maar gissen. "Maar er zijn ook studenten binnengekomen die in februari aan de opleiding starten. Wellicht wilden ze kennismaken met de medebewoners van hun nieuwe woonplek."

Richtlijnen
Op de campus van de hotelschool is plek voor 390 studenten. In september zijn er 210 studenten komen wonen en er zijn er 180 bijgekomen, die in februari aan de opleiding beginnen. De feestende studenten waar politie en ME op af zijn gekomen, zijn allemaal eerstejaars, weet Smits. "En die zijn allemaal duidelijk op de hoogte gebracht van de richtlijnen die gelden tijdens de coronapandemie, zoals het afstand houden."

Sancties
De directeur heeft niet in beeld welke studenten donderdagavond hun boekje te buiten zijn gegaan. "Ik weet alleen dat het studenten van onze campus zijn en niet van andere opleidingen." Sancties zijn volgens Smits dus ook lastig op te leggen.

Gesprek
Het gesprek met gemeente, politie en Holland2Stay is nodig om met elkaar te bespreken hoe een situatie als die van donderdagavond in de toekomst is te voorkomen, geeft Smits aan. Het is niet de eerste keer dat het misgaat op de hotelschool. Eind juni is de campus gesloten, omdat studenten destijds structureel de coronaregels aan de laars gelapt hebben.

Lees ook: Studenten negeren coronaregels: hotelschool sluit campus

Onrust
Herhaling vreest Smits niet. "Al vind ik dat wel lastig om aan te geven, gezien alle onrust die er op dit moment in de samenleving is." Hij hoopt dat het rustig blijft op de campus.

Verhoudingen
De ontstane onrust na de tussenkomst van politie en ME moet wat Smits betreft niet leiden tot verscherping van de verhoudingen tussen de school, de gemeente, de politie en de campus-exploitant. "Daarom vind ik het gesprek ook zo belangrijk. Want we moeten dit echt zien te voorkomen in de toekomst."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen