Overslaan en naar de inhoud gaan

Directie hotelschool schrikt van feestende eerstejaars

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 12:20

De politie, de gemeente Maastricht en de hotelschool gaan op korte termijn om de tafel om de inzet van politie en Mobiele Eenheid (ME) op de campus van de school te bespreken.

Donderdagavond zijn de handhavers op de campus verschenen, na een melding over een groot illegaal feest. Bij het gesprek schuift ook de exploitant van de campus, Holland2Stay, aan. Dat zegt directeur Ad Smits van de Hotel Management School in Maastricht.

Geschrokken
Hij is erg geschrokken van de feestende studenten, donderdagavond op zijn campus. Politie en Mobiele Eenheid zijn rond 21:00 uur uitgerukt, na een melding over een groot illegaal feest.

Lees ook: ME rukt uit na melding studentenfeest Maastricht

Nog erger
"Ik keur het altijd af wanneer studenten de coronamaatregelen in de wind slaan. Maar van hotelschoolstudenten vind ik het nog erger", zegt Smits. Volgens hem gaat het om potentiële gastvrouwen en -heren, die in de toekomst het goede voorbeeld moeten geven aan hun clientèle. "Het verbaast me dan ook dat dit is gebeurd. Het baart me zorgen. Dit zijn mensen die straks in de nu zwaar getroffen horecasector gaan werken."

Ontlading
De hotelschooldirecteur weet niet waar het vandaan komt, dat zijn studenten op de campus een feestje zijn gaan bouwen. "Wellicht een stukje ontlading, omdat de tentamens zijn afgerond", kan hij alleen maar gissen. "Maar er zijn ook studenten binnengekomen die in februari aan de opleiding starten. Wellicht wilden ze kennismaken met de medebewoners van hun nieuwe woonplek."

Richtlijnen
Op de campus van de hotelschool is plek voor 390 studenten. In september zijn er 210 studenten komen wonen en er zijn er 180 bijgekomen, die in februari aan de opleiding beginnen. De feestende studenten waar politie en ME op af zijn gekomen, zijn allemaal eerstejaars, weet Smits. "En die zijn allemaal duidelijk op de hoogte gebracht van de richtlijnen die gelden tijdens de coronapandemie, zoals het afstand houden."

Sancties
De directeur heeft niet in beeld welke studenten donderdagavond hun boekje te buiten zijn gegaan. "Ik weet alleen dat het studenten van onze campus zijn en niet van andere opleidingen." Sancties zijn volgens Smits dus ook lastig op te leggen.

Gesprek
Het gesprek met gemeente, politie en Holland2Stay is nodig om met elkaar te bespreken hoe een situatie als die van donderdagavond in de toekomst is te voorkomen, geeft Smits aan. Het is niet de eerste keer dat het misgaat op de hotelschool. Eind juni is de campus gesloten, omdat studenten destijds structureel de coronaregels aan de laars gelapt hebben.

Lees ook: Studenten negeren coronaregels: hotelschool sluit campus

Onrust
Herhaling vreest Smits niet. "Al vind ik dat wel lastig om aan te geven, gezien alle onrust die er op dit moment in de samenleving is." Hij hoopt dat het rustig blijft op de campus.

Verhoudingen
De ontstane onrust na de tussenkomst van politie en ME moet wat Smits betreft niet leiden tot verscherping van de verhoudingen tussen de school, de gemeente, de politie en de campus-exploitant. "Daarom vind ik het gesprek ook zo belangrijk. Want we moeten dit echt zien te voorkomen in de toekomst."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen