Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur VMBO Maastricht: 'Het is hier geen rommeltje'

Geplaatst opvrijdag 22 juni 2018 - 18:26

De onlangs aangetreden interim-directeur Loek de Veen van het VMBO Maastricht laat weten dat ondanks de afgekeurde examenuitslagen, het 'geen rommeltje is op zijn school'.

"Het is geen rommeltje hier, maar we vergeten de regels weleens. Er is iets niet goed gegaan in onze administratie."

Individueel plan
"Ik vind dit verschrikkelijk", reageert De Veen. "Onze docenten zijn zeer toegewijd, maar tegelijkertijd is ook gebleken dat docenten zich onvoldoende bewust zijn van regels en procedures." Per leerling gaat de school nu een plan opstellen. "De Inspectie gaat inventariseren welke toetsen niet goed zijn afgerond en daarna gaan we per leerling een individueel plan van aanpak maken."

Video: L1 / 1Limburg

Afgekeurd
De Inspectie van het Onderwijs heeft vrijdagmiddag de examens van alle 354 eindexamenkandidaten van de school afgekeurd. Uit onderzoek was gebleken dat resultaten ontbraken van schoolexamens. Die moeten allemaal zijn afgerond voordat een leerling aan het centraal eindexamen mag deelnemen.

Lees ook: 354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing

'School heeft pech'
Een examen of toets opnieuw doen, ziet niet iedere leerling zitten. "Ik ga het examen niet opnieuw doen, want ik ben dan op vakantie", aldus Martijn Aarts, leerling op het VMBO in Maastricht. "Ik heb mijn examens gehaald met mooie cijfers. Op het papiertje staat dat ik geslaagd ben en als de school zegt van niet, hebben ze pech. Het is hun fout."

Video: L1 / 1Limburg

Infonummer
Om de gedupeerden en hun ouders verder te informeren, heeft de school vrijdagavond een besloten bijeenkomst georganiseerd in het MECC in Maastricht. Vanaf zaterdag 09:00 uur stelt het ministerie van Onderwijs ook een infonummer ter beschikking. Mensen met vragen kunnen dan contact opnemen op het nummer 050-5997799.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen