Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur van De Kuip: grootste nachtmerrie

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 18:48

De grootste nachtmerrie van iedere stadiondirecteur, zo noemt Jan van Merwijk het uitvallen van de lichtmasten in De Kuip bij de wedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo.

"Het spijt ons verschrikkelijk, maar we krijgen het probleem niet binnen afzienbare tijd opgelost", zei Van Merwijk, de baas van het Rotterdamse stadion.

Lees ook: 'Je vraagt je af hoe dit kan in zo'n groot stadion'

Interne systeem
Al na één minuut spelen vielen alle lampen van de vier grote lichtmasten uit. Technici wisten het probleem weliswaar te lokaliseren, maar niet snel te verhelpen. "Het zit niet in de externe stroomtoevoer en ook de zekeringen zijn goed", aldus Van
Merwijk. "Het probleem zit ergens in het interne systeem vanuit de regiekamer, waarmee we de lampen aan en uit kunnen zetten. Maandag gaan we samen met specialisten aan de slag om het probleem te verhelpen."

Alleen lichtmasten
In het stadion vielen alleen de lichtmasten uit, verder bleef alles het doen. Buiten De Kuip viel ook de verlichting op de parkeerplaats uit. "Alles werkte verder, alleen het belangrijkste voor een avondwedstrijd niet: de lichtmasten. Dat is heel spijtig."

Lees ook: Het licht gaat uit bij Feyenoord: duel VVV gestaakt

Oplossen
De stadiondirecteur benadrukt dat het aan de KNVB en de twee betrokken clubs is om een nieuwe datum te vinden voor Feyenoord - VVV. "Wij moeten eerst de problemen oplossen. Tot die tijd kan er sowieso niet gevoetbald worden."

Liefde
Kort voor de aftrap hadden de supporters van Feyenoord met tientallen spandoeken nog hun liefde voor De Kuip laten blijken. Een aanzienlijk deel van het 'Legioen' ziet niets in Feyenoord City, de plannen voor een nieuw stadion op de oever van de Maas. Feyenoord wil graag een nieuwe thuishaven, omdat de in 1937 geopende Kuip verouderd is. "Maar dit probleem heeft niets met achterstallig onderhoud te maken", benadrukt Van Merwijk.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen