Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Steinerbos in Stein weg, reden blijft geheim

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2015 - 7:35

Roy Kepser is definitief weg als directeur van Steinerbos BV. De reden van zijn vertrek wordt niet bekendgemaakt.

In een schriftelijke verklaring heeft wethouder Ron van Leuken van de gemeente Stein gisteren laten weten dat de directeur en het college van B en W geheimhouding hebben afgesproken.

Onderling overleg
Kepser heeft in overleg met de enige aandeelhouder, het college van Stein, besloten de samenwerking per 1 maart te beëindigen. Hij was directeur sinds de verzelfstandiging van het recreatiepark op 1 januari 2013. Daarvoor was Kepser er als ambtenaar van de gemeente Stein al bedrijfsleider.

'Fiks conflict'
Voor SB-fractieleider Graad Coumans staat vast dat een ‘fiks conflict’ tussen beide partijen de oorzaak van de breuk is. Hij vindt dat het college zich er niet vanaf kan maken met een onderlinge afspraak over geheimhouding.

Verantwoording
"Dit college moet in de raad in alle openbaarheid verantwoording afleggen over het ontslag. Het gaat hier tenslotte om het handelen van het college dat is gebaseerd op besluiten die in de openbaarheid zijn genomen. Als er iets mis is gegaan, willen we de oorzaak weten, om te voorkomen dat dit zich herhaalt."

Vaag
Coumans wijst op de momenten waarop Van Leuken de raad sinds het najaar actief maar vaag over Kepsers positie informeerde, onder meer in een commissievergadering.

Lees ook:
Stein schorst de baas van het Steinerbos
Nog enkel vragen over Steinerbos

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stein schorst de baas van het Steinerbos
Personeel Steinerbos teleurgesteld over vertrek directeur
Ex-directeur Steinerbos wil van geheimhouding af
Openheid over vertrek Steinerbos-directeur Roy Kepser
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen