Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Directeur Roermond: 'Schietincident niet te voorkomen'

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 18:19

Directeur Jac Verstegen van KEC de Donderberg in Roermond denkt dat het schietincident, dat vrijdag op de school plaatsvond, niet te voorkomen was.

"Detectiepoortjes en beveiligers op een school horen niet bij het land dat we willen zijn", vertelt schooldirecteur Verstegen in L1mburg Centraal. "Kinderen moeten zich welkom voelen op een school."

Gasalarmpistool
De Roermondse school voor speciaal onderwijs werd vrijdag opgeschrikt toen een leerling drie schoten in en rondom het schoolgebouw loste. De jongen uit Koningsbosch had een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl bij zich. Docenten wisten op hem in te praten.

Doordringen
Volgens Verstegen dringt het nu pas bij de leraren door wat zich vrijdag heeft afgespeeld. "Als recherche op school komt en vraagt om de situatie nog eens na te spelen, dan komt dat bij de docenten binnen." Maandag werden ouders en kinderen bij aankomst opgevangen. Veel mensen waren buiten om ze welkom te heten en signalen af te vangen. "Wat opviel is dat ouders vroegen hoe het met ons ging. We moeten samen door deze vreselijke gebeurtenis komen."

Signalen
Het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) zal de komende tijd alert zijn op gedragsverandering bij kinderen. "Als een kind normaal druk is en nu heel stil, moeten we iets doen met dat signaal." Daarnaast heeft de school contact opgenomen met omliggende scholen om eventueel hulp te bieden. "Er zijn waarschijnlijk andere scholieren die iets gezien of meegekregen hebben toen ze langs onze school fietsten", legt Verstegen uit.

Stichting School en Veiligheid is ingeschakeld om na te gaan of er adequaat is gehandeld en alles volgens protocol is gedaan. Slachtofferhulp zal daarnaast de hele week nog op het KEC aanwezig zijn voor de leerlingen.

Lees ook: Roermondse schoolschutter verdacht van poging tot doodslag

De schoolschutter wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel poging tot het toebrengen zwaar lichamelijk letsel, het bedreigen van meerdere personen en wapenbezit. Hij blijft nog zeker twee weken in de cel zitten.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen