Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Roermond: 'Schietincident niet te voorkomen'

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 18:19

Directeur Jac Verstegen van KEC de Donderberg in Roermond denkt dat het schietincident, dat vrijdag op de school plaatsvond, niet te voorkomen was.

"Detectiepoortjes en beveiligers op een school horen niet bij het land dat we willen zijn", vertelt schooldirecteur Verstegen in L1mburg Centraal. "Kinderen moeten zich welkom voelen op een school."

Gasalarmpistool
De Roermondse school voor speciaal onderwijs werd vrijdag opgeschrikt toen een leerling drie schoten in en rondom het schoolgebouw loste. De jongen uit Koningsbosch had een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl bij zich. Docenten wisten op hem in te praten.

Doordringen
Volgens Verstegen dringt het nu pas bij de leraren door wat zich vrijdag heeft afgespeeld. "Als recherche op school komt en vraagt om de situatie nog eens na te spelen, dan komt dat bij de docenten binnen." Maandag werden ouders en kinderen bij aankomst opgevangen. Veel mensen waren buiten om ze welkom te heten en signalen af te vangen. "Wat opviel is dat ouders vroegen hoe het met ons ging. We moeten samen door deze vreselijke gebeurtenis komen."

Signalen
Het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) zal de komende tijd alert zijn op gedragsverandering bij kinderen. "Als een kind normaal druk is en nu heel stil, moeten we iets doen met dat signaal." Daarnaast heeft de school contact opgenomen met omliggende scholen om eventueel hulp te bieden. "Er zijn waarschijnlijk andere scholieren die iets gezien of meegekregen hebben toen ze langs onze school fietsten", legt Verstegen uit.

Stichting School en Veiligheid is ingeschakeld om na te gaan of er adequaat is gehandeld en alles volgens protocol is gedaan. Slachtofferhulp zal daarnaast de hele week nog op het KEC aanwezig zijn voor de leerlingen.

Lees ook: Roermondse schoolschutter verdacht van poging tot doodslag

De schoolschutter wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel poging tot het toebrengen zwaar lichamelijk letsel, het bedreigen van meerdere personen en wapenbezit. Hij blijft nog zeker twee weken in de cel zitten.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen