Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Roermond: 'Schietincident niet te voorkomen'

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 18:19

Directeur Jac Verstegen van KEC de Donderberg in Roermond denkt dat het schietincident, dat vrijdag op de school plaatsvond, niet te voorkomen was.

"Detectiepoortjes en beveiligers op een school horen niet bij het land dat we willen zijn", vertelt schooldirecteur Verstegen in L1mburg Centraal. "Kinderen moeten zich welkom voelen op een school."

Gasalarmpistool
De Roermondse school voor speciaal onderwijs werd vrijdag opgeschrikt toen een leerling drie schoten in en rondom het schoolgebouw loste. De jongen uit Koningsbosch had een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl bij zich. Docenten wisten op hem in te praten.

Doordringen
Volgens Verstegen dringt het nu pas bij de leraren door wat zich vrijdag heeft afgespeeld. "Als recherche op school komt en vraagt om de situatie nog eens na te spelen, dan komt dat bij de docenten binnen." Maandag werden ouders en kinderen bij aankomst opgevangen. Veel mensen waren buiten om ze welkom te heten en signalen af te vangen. "Wat opviel is dat ouders vroegen hoe het met ons ging. We moeten samen door deze vreselijke gebeurtenis komen."

Signalen
Het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) zal de komende tijd alert zijn op gedragsverandering bij kinderen. "Als een kind normaal druk is en nu heel stil, moeten we iets doen met dat signaal." Daarnaast heeft de school contact opgenomen met omliggende scholen om eventueel hulp te bieden. "Er zijn waarschijnlijk andere scholieren die iets gezien of meegekregen hebben toen ze langs onze school fietsten", legt Verstegen uit.

Stichting School en Veiligheid is ingeschakeld om na te gaan of er adequaat is gehandeld en alles volgens protocol is gedaan. Slachtofferhulp zal daarnaast de hele week nog op het KEC aanwezig zijn voor de leerlingen.

Lees ook: Roermondse schoolschutter verdacht van poging tot doodslag

De schoolschutter wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel poging tot het toebrengen zwaar lichamelijk letsel, het bedreigen van meerdere personen en wapenbezit. Hij blijft nog zeker twee weken in de cel zitten.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen