Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Prime Champ in hoger beroep tegen celstraf

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 15:37

Directeur Geert Verdellen van de voormalige Champignonkwekerij Prime Champ gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling.

Verdellen werd donderdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. De rechter in Roermond houdt hem als directeur verantwoordelijk voor fraude in de boekhouding en het uitbuiten van een aantal Poolse pluksters. De ex-directeur is ook veroordeeld voor het bezit van twee vuurwapens en munitie.

Geen weet
Volgens de rechtbank wist Verdellen wat er zich binnen zijn bedrijf afspeelde, maar de directeur zelf bestrijdt dat. "Er gebeurden zaken op eigen initiatief. Daar had hij geen weet van", voert advocaat Mark Nilissen aan ter verdediging van zijn cliënt. "We gingen er vanuit dat hij zou worden vrijgesproken."

Lees ook: Uitbuiting en fraude: celstraf voor directeur Prime Champ

Financiële man
De financiële man Prime Champ kreeg een celstraf van een half jaar opgelegd omdat hij heeft gerommeld met de boekhouding. De computerspecialist die hem daarbij assisteerde werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. De rechter acht bewezen dat er binnen het bedrijf bewust werd gefraudeerd met de urenregistratie van de pluksters.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen