Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Prime Champ in hoger beroep tegen celstraf

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 15:37

Directeur Geert Verdellen van de voormalige Champignonkwekerij Prime Champ gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling.

Verdellen werd donderdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. De rechter in Roermond houdt hem als directeur verantwoordelijk voor fraude in de boekhouding en het uitbuiten van een aantal Poolse pluksters. De ex-directeur is ook veroordeeld voor het bezit van twee vuurwapens en munitie.

Geen weet
Volgens de rechtbank wist Verdellen wat er zich binnen zijn bedrijf afspeelde, maar de directeur zelf bestrijdt dat. "Er gebeurden zaken op eigen initiatief. Daar had hij geen weet van", voert advocaat Mark Nilissen aan ter verdediging van zijn cliënt. "We gingen er vanuit dat hij zou worden vrijgesproken."

Lees ook: Uitbuiting en fraude: celstraf voor directeur Prime Champ

Financiële man
De financiële man Prime Champ kreeg een celstraf van een half jaar opgelegd omdat hij heeft gerommeld met de boekhouding. De computerspecialist die hem daarbij assisteerde werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. De rechter acht bewezen dat er binnen het bedrijf bewust werd gefraudeerd met de urenregistratie van de pluksters.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen