Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur ontslagen na onenigheid over iPadonderwijs

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 21:15

Algemeen directeur Ben van Lieshout is door het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Maasdal (SKOM) ontslagen.

Volgens het bestuur is er een "onoverbrugbaar verschil van inzicht" over de inschatting van alle risico’s die de invoering van het iPadonderwijs met zich meebrengt.

Lees ook: Schoolbestuur legt investeringen iPadonderwijs stil

Financiële gevolgen
Het bestuur heeft dit woensdagavond in een mail aan alle leerkrachten en ouders van de vier scholen in Beegden, Heel, Thorn en Wessem laten weten. De invoering van het O4NT-onderwijs van Maurice de Hond wordt minimaal een jaar opgeschort. Eerst wil het bestuur inzicht hebben in de financiële en personele gevolgen van een mogelijke sluiting van de Sint Martinusschool in Beegden.

Lees ook: Ouders Maasgouw ongerust over iPadonderwijs

Onenigheid
Juni vorig jaar sloot Ben van Lieshout namens de vier scholen in Maasgouw een contract voor 150.000 euro met O4NT. Hier ontstond later onenigheid over met het bestuur, dat zei officieel geen voorstel ter goedkeuring gehad te hebben.

Extra uitgaven
Sinds september lagen de extra uitgaven voor het iPadonderwijs daarom stil. Ook ouders lieten kritiek horen omdat ze nauwelijks reacties kregen op hun vragen.

Van Lieshout liet woensdagavond weten dat hij "heel teleurgesteld en erg verrast" is. Wanneer hij vertrekt, is volgens hem nog niet geregeld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schoolbestuur legt investeringen iPadonderwijs stil
'Steve Jobsonderwijs kostte scholen tienduizenden euro's'
Ontreddering in Maasgouw na ontslag schooldirecteur
Maasgouw verward over twee waterschappen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen