Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur NS wankelt na verlies ov Limburg

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2015 - 5:55

De positie van NS-directeur Timo Huges wankelt nu de provincie Limburg heeft besloten om het openbaar vervoer voor vijftien jaar aan NS-concurrent Arriva te gunnen. Dat meldt Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad.

Vakbond FNV zegt geen vertrouwen te hebben dat Huges de reputatie van de NS nog kan redden. De bond adviseerde de centrale NS-ondernemingsraad dit standpunt over te nemen. De or neigt daartoe, maar heeft nog geen knoop doorgehakt. Dinsdagavond is de Limburgse situatie in een spoedoverleg tussen or en directie besproken.

Bedrijfsspionage
NS-dochter Abellio won de Limburgse ov-aanbesteding, maar verloor die weer toen bleek dat er bedrijfsspionage was gepleegd bij concurrent Veolia. Gisteren besloot Limburg dat concurrent Arriva van 2016 tot 2031 het bus- en regiotreinvervoer mag uitvoeren.

Betrouwbaarheid verloren
Door de spionage is de NS zijn betrouwbaarheid verloren, stelt FNV-bestuurder Huub van den Dungen. "Huges is niet de persoon die dat vertrouwen kan herstellen." Vakbonden hebben enorme macht binnen de NS vanwege hun sterke achterban en hun politieke lijntjes.

Consequenties niet te overzien
OR-Voorzitter Gerard Wold zegt de consequenties nog niet te kunnen overzien en wil nader overleg met de directie. De raad verwijt de NS-directie dat die een goede aanbesteding met een waarde van twee miljard euro heeft verknoeid. "De reiziger en het personeel worden daarvoor gestraft." Volgens een NS-woordvoerder is dinsdag alleen teleurstelling uitgesproken door de OR. "Gesprekken zijn nog gaande."

Lees hier alles terug over de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie vervoerders strijden om Limburgs openbaar vervoer
Veolia legt zich niet neer bij keus voor Arriva
Toezichthouder Veolia hielp NS
OV-schandaal: ook Veolia niet veilig bij claims
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen