Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur KNWU: 'Grote kans dat NK naar Limburg komt'

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 20:42

Thorwald Veneberg, de algemeen directeur van de KNWU, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, acht de kans groot dat het NK in 2022 naar Limburg komt. "Er zijn op dit moment gesprekken met Sittard-Geleen."

Veneberg deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Grubbenvorst.

Sittard-Geleen
In 2013 werd er in Kerkrade voor het laatst een NK georganiseerd in Limburg. De kans is groot dat er in 2022 weer wordt gestreden om de Nederlandse driekleur, zo bevestigt ook Veneberg. "2021 is het nog in Drenthe, maar voor 2022 zijn we in gesprek met de gemeente Sittard-Geleen en dat ziet er goed uit. Wij willen het NK ook graag terug in Limburg."

Landgraaf
Maandag liet de gemeente Landgraaf bij monde van wethouder Freed Janssen weten ook open te staan voor het NK. Analist Gert Jakobs vindt dat goed nieuws en wil gelijk doorpakken. "Als die wethouder dat heeft gezegd moeten ze deze week nog ja zeggen." Op de vraag of 2023 mag worden opgeschreven voor Landgraaf is Veneberg niet afwijzend. "Dat kan ook. Noteer hem maar."

Lees ook: Tour de L1mbourg: NK Wielrennen welkom in Landgraaf

Dumoulin kopman
In de uitzending was er ook nog contact met bondscoach Koos Moerenhout. De oud-wielrenner benadrukte dat Tom Dumoulin de kopman zal zijn op het WK in het Italiaanse Imola. "Tom doet het heel goed in de Tour, je ziet hem ook groeien. Hij vindt in Imola een parcours dat hij goed moet aankunnen." Aanvankelijk had Dumoulin het kopmanschap moeten delen met Bauke Mollema. "Dat was oorspronkelijk wel de bedoeling, maar Mollema is letterlijk en figuurlijk uitgevallen." Bauke Mollema viel afgelopen week uit in de Tour na een valpartij.

Man-tegen-man
In Tour de L1mbourg ging het ook nog over de etappe van woensdag in de Tour. Zowel Veneberg als Jakobs verwachten aanvallen. "Het wordt een man-tegen-man gevecht", voorspelt Jakobs. Veneberg voegt daaraan toe: "Het belooft zeker vuurwerk te worden. Pogacar heeft wel een minder team, dus Dumoulin kan nog belangrijk worden."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen