Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Directeur Ironman: Maastricht is een blijvertje

Geplaatst opmaandag 1 augustus 2016 - 6:56

De officiële onderhandelingen moeten nog beginnen, maar Ironman-directeur Bjorn Steinmetz was zondag al erg positief gestemd over de toekomst van de Ironman in Maastricht.

"Wij willen graag verder met het sportevenement en ik krijg de indruk dat de gemeenten en de provincie daar ook wel voor in zijn."

Overleg
Regionale overheden investeren tot en met 2017 elk jaar 2,5 ton in het evenement. "In september gaan we in overleg, maar ik denk dat we hier na 2017 nog wel drie jaar zullen komen", verklapte Steinmetz.

Deelnemers
Grootste succesfactor is de groei van het aantal deelnemers van 800 vorig jaar naar 2000 dit jaar. "Dat is ongelooflijk voor een evenement dat zijn tweede editie beleeft. Ik verwacht dat we de komende jaren verder groeien tot 2500 deelnemers. Ik denk dat de gemeenten daar erg blij mee zijn, want het gaat om duizenden hotelovernachtingen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Bas Diederen tweede bij Ironman in Luxemburg
Ironman Maastricht steeds populairder
Aantal deelnemers Ironman blijft achter bij verwachtingen
Geen bussen in centrum Maastricht tijdens Ironman
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen