Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur en toezichthouders Vixia stappen op

Geplaatst opwoensdag 11 november 2015 - 7:19

Evert Jelle van de Ven legt per 1 januari zijn functie als directeur van sociaal werkbedrijf (sw) Vixia neer. Ook de Raad van Commissarissen ruimt het veld.

Dat hebben de colleges van Beek, Sittard-Geleen, Stein en Schinnen bericht aan hun gemeenteraden.

Miljoen euro
Eind september werd duidelijk dat Vixia afstevent op een tekort van bijna een miljoen euro in 2015. Ook werd de verwachting geuit dat de gemeenten de komende jaren juist meer in plaats van minder geld moeten bijdragen aan Vixia.

Lees ook: Politiek Sittard-Geleen schrikt van tekort Vixia

Kritisch
Directeur Evert Jelle van de Ven liet zich kritisch over de ontwikkelingen bij het bedrijf uit. Volgens Van de Ven is er geen sprake van 'animositeit' tussen hem en wethouder Astrid Verblakt van Sittard-Geleen, bestuursvoorzitter van de gemeenschappelijke regeling Vixia (GR), het samenwerkingsverband van de vier gemeenten. Hij zegt dat zijn vertrek het gevolg is van 'een persoonlijke afweging'.

Volgens een zegsman van Verblakt is het besluit 'in gezamenlijk overleg' genomen. Of er sprake is van een ontslagvergoeding, is onduidelijk, omdat 'verdere uitwerking' van het besluit nog volgt.

Advies
Het GR-bestuur vraagt een deskundige om advies over invulling van een nieuwe 'directiestructuur' voor Vixia. Het rapport van Bureau Berenschot loopt door alle ontwikkelingen vertraging op. In plaats van in december, gaat dat nu in maart naar de gemeenteraden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eén participatiebedrijf voor Westelijke Mijnstreek
Loslopende honden grote ergernis van boeren
Geste voor mantelzorgers verschilt per gemeente
Afspraken over woonsector in Westelijke Mijnstreek
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen