Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Chemelot wil één veiligheidscultuur op terrein

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 6:00

Directeur Loek Radix van Chemelot wil dat er één veiligheidscultuur komt op het chemisch bedrijventerrein.

Hij zei dat tijdens een bijeenkomst in het gouvernement waarin een nieuwe concept-veiligheidsvisie voor Chemelot werd gepresenteerd.

Lees ook: 'Onafhankelijke blik voor nieuwe activiteiten Chemelot'

Loei moeilijk
Tegelijk noemde Radix die ene cultuur "loei moeilijk". Maar volgens hem is essentieel dat de werkvloer een veel belangrijker rol krijgt, want daar zit de kennis.

Woud
"De top van een bedrijf kent maar vijf procent van wat er precies op de werkvloer gebeurt. Daarom moeten daar veel meer bevoegdheden komen te liggen. Vakmanschap, vertrouwen en geen woud aan regeltjes", zo zei Radix.

Roestbakken
Radix is sinds 1 oktober directeur van Chemelot. Hij stelt nu al te hebben ervaren dat er een open cultuur heerst rond veiligheid. Hij verzette zich ook tegen het beeld dat er "allemaal roestbakken op de site staan, omdat ze al tientallen jaren oud zijn. Maar ze worden prima onderhouden en vernieuwd. Alleen zijn ze qua ontwerp oud".

Ambitie
Radix onderstreepte ook de ambitie om van Chemelot in 2025 de meest duurzame en veilige chemie- en materialen-site van Europa te maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen