Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Chemelot wil één veiligheidscultuur op terrein

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 6:00

Directeur Loek Radix van Chemelot wil dat er één veiligheidscultuur komt op het chemisch bedrijventerrein.

Hij zei dat tijdens een bijeenkomst in het gouvernement waarin een nieuwe concept-veiligheidsvisie voor Chemelot werd gepresenteerd.

Lees ook: 'Onafhankelijke blik voor nieuwe activiteiten Chemelot'

Loei moeilijk
Tegelijk noemde Radix die ene cultuur "loei moeilijk". Maar volgens hem is essentieel dat de werkvloer een veel belangrijker rol krijgt, want daar zit de kennis.

Woud
"De top van een bedrijf kent maar vijf procent van wat er precies op de werkvloer gebeurt. Daarom moeten daar veel meer bevoegdheden komen te liggen. Vakmanschap, vertrouwen en geen woud aan regeltjes", zo zei Radix.

Roestbakken
Radix is sinds 1 oktober directeur van Chemelot. Hij stelt nu al te hebben ervaren dat er een open cultuur heerst rond veiligheid. Hij verzette zich ook tegen het beeld dat er "allemaal roestbakken op de site staan, omdat ze al tientallen jaren oud zijn. Maar ze worden prima onderhouden en vernieuwd. Alleen zijn ze qua ontwerp oud".

Ambitie
Radix onderstreepte ook de ambitie om van Chemelot in 2025 de meest duurzame en veilige chemie- en materialen-site van Europa te maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen