Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Chemelot wil één veiligheidscultuur op terrein

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 6:00

Directeur Loek Radix van Chemelot wil dat er één veiligheidscultuur komt op het chemisch bedrijventerrein.

Hij zei dat tijdens een bijeenkomst in het gouvernement waarin een nieuwe concept-veiligheidsvisie voor Chemelot werd gepresenteerd.

Lees ook: 'Onafhankelijke blik voor nieuwe activiteiten Chemelot'

Loei moeilijk
Tegelijk noemde Radix die ene cultuur "loei moeilijk". Maar volgens hem is essentieel dat de werkvloer een veel belangrijker rol krijgt, want daar zit de kennis.

Woud
"De top van een bedrijf kent maar vijf procent van wat er precies op de werkvloer gebeurt. Daarom moeten daar veel meer bevoegdheden komen te liggen. Vakmanschap, vertrouwen en geen woud aan regeltjes", zo zei Radix.

Roestbakken
Radix is sinds 1 oktober directeur van Chemelot. Hij stelt nu al te hebben ervaren dat er een open cultuur heerst rond veiligheid. Hij verzette zich ook tegen het beeld dat er "allemaal roestbakken op de site staan, omdat ze al tientallen jaren oud zijn. Maar ze worden prima onderhouden en vernieuwd. Alleen zijn ze qua ontwerp oud".

Ambitie
Radix onderstreepte ook de ambitie om van Chemelot in 2025 de meest duurzame en veilige chemie- en materialen-site van Europa te maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen