Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Bernardinuscollege in Heerlen stapt op

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 6:46

Ralph Henssen is geen directeur meer van het Bernardinuscollege in Heerlen. Michiel Maas is benoemd tot zijn opvolger.

Aanleiding voor Henssens vertrek is een verschil in inzicht over de koers van Heerlens oudste middelbare school. Dat zegt niet alleen Henssen zelf, maar ook zijn baas, voorzitter John Monsewije van scholenkoepel SVOPL.

Opvallend
Het opstappen van de 48-jarige directeur is opvallend omdat dit gebeurde vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar 2016-2017, dat gisteren begon. Henssen was acht jaar directeur bij het Bernardinus.

Zowel Henssen als Monsewije willen verder geen nadere toelichting geven. Henssen laat wel weten dat hij zich contractueel verplicht heeft om geen mededelingen te doen over zijn vertrek.

Opvolger
Michiel Maas uit Breda is de nieuwe directeur van de school. Hij is al aan het werk in Heerlen. Maas is gespecialiseerd in onderwijsinnovatie, zoals gepersonaliseerd leren. Bij het Bernardinuscollege is Maas voor een jaar benoemd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vreemde vreemde talen op Bernardinuscollege Heerlen
Begrip voor klachtenregen VWO-examen
Kleine wieltjes missen nog in fietswielbol Heerlen
Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen