Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Bernardinuscollege in Heerlen stapt op

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 6:46

Ralph Henssen is geen directeur meer van het Bernardinuscollege in Heerlen. Michiel Maas is benoemd tot zijn opvolger.

Aanleiding voor Henssens vertrek is een verschil in inzicht over de koers van Heerlens oudste middelbare school. Dat zegt niet alleen Henssen zelf, maar ook zijn baas, voorzitter John Monsewije van scholenkoepel SVOPL.

Opvallend
Het opstappen van de 48-jarige directeur is opvallend omdat dit gebeurde vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar 2016-2017, dat gisteren begon. Henssen was acht jaar directeur bij het Bernardinus.

Zowel Henssen als Monsewije willen verder geen nadere toelichting geven. Henssen laat wel weten dat hij zich contractueel verplicht heeft om geen mededelingen te doen over zijn vertrek.

Opvolger
Michiel Maas uit Breda is de nieuwe directeur van de school. Hij is al aan het werk in Heerlen. Maas is gespecialiseerd in onderwijsinnovatie, zoals gepersonaliseerd leren. Bij het Bernardinuscollege is Maas voor een jaar benoemd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vreemde vreemde talen op Bernardinuscollege Heerlen
Begrip voor klachtenregen VWO-examen
Kleine wieltjes missen nog in fietswielbol Heerlen
Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen