Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 8:01

"Het is hier een enorme chaos, overal staan kleine tentjes, alles is door- en doornat. Oftewel in goed Limburgs, pratsjnaat."

Zo omschrijft directeur Eduard Nazarski van Amnesty International Nederland de situatie in een vluchtelingenkamp aan de grens tussen Griekenland en Macedonië. De uit Roggel afkomstige Nazarski bezoekt momenteel Griekenland om de situatie onder vluchtelingen te bekijken.

Radeloos
Nazarski constateert dat veel vluchtelingen radeloos zijn. Hij sprak bijvoorbeeld met een Iraaks meisje dat een hele lange reis achter de rug had en veel geld betaald had aan smokkelaars. "En nu is de poort dicht. Wat moet ik nu doen vroeg ze aan me. Ik weet het ook niet", verzuchtte Narzarski woensdagmorgen tijdens een gesprek over de situatie aan de Grieks-Macedonische grens op L1 Radio.

Niet terug
De vluchtelingen willen allemaal de grens over naar Macedonië en vervolgens verder naar West Europa. Maar ze staan in Noord-Griekenland voor een gesloten grens. Mensen begrijpen dat niet zegt Nazarski. "Ze zeggen tegen me, waar waren jullie toen in Syrië de bommen begonnen te vallen. Terugkeren wil echt niemand."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

amnesty international logo
'Beschamend hoe Europa met vluchtelingen omspringt'
Amnesty: Limburgs geflirt met Azerbeidzjan diep triest
Top Limburgse buuttewereld houdt try-out in Roggel
Inbrekers slaan overal in Leudal toe
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen