Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 8:01

"Het is hier een enorme chaos, overal staan kleine tentjes, alles is door- en doornat. Oftewel in goed Limburgs, pratsjnaat."

Zo omschrijft directeur Eduard Nazarski van Amnesty International Nederland de situatie in een vluchtelingenkamp aan de grens tussen Griekenland en Macedonië. De uit Roggel afkomstige Nazarski bezoekt momenteel Griekenland om de situatie onder vluchtelingen te bekijken.

Radeloos
Nazarski constateert dat veel vluchtelingen radeloos zijn. Hij sprak bijvoorbeeld met een Iraaks meisje dat een hele lange reis achter de rug had en veel geld betaald had aan smokkelaars. "En nu is de poort dicht. Wat moet ik nu doen vroeg ze aan me. Ik weet het ook niet", verzuchtte Narzarski woensdagmorgen tijdens een gesprek over de situatie aan de Grieks-Macedonische grens op L1 Radio.

Niet terug
De vluchtelingen willen allemaal de grens over naar Macedonië en vervolgens verder naar West Europa. Maar ze staan in Noord-Griekenland voor een gesloten grens. Mensen begrijpen dat niet zegt Nazarski. "Ze zeggen tegen me, waar waren jullie toen in Syrië de bommen begonnen te vallen. Terugkeren wil echt niemand."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

amnesty international logo
'Beschamend hoe Europa met vluchtelingen omspringt'
Amnesty: Limburgs geflirt met Azerbeidzjan diep triest
Top Limburgse buuttewereld houdt try-out in Roggel
Inbrekers slaan overal in Leudal toe
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen